Zoo Bucuresti are noi locatari: puiuti de lame, mufloni si emu

Animalele de la Gradina Zoologica Bucuresti traiesc bine! Asta se vede si din faptul ca primavara acestui an a adus noi locatari, printre care lame, mufloni si emu.animale zoo

Gradina Zoologica Bucuresti i-a intampinat, de curand, cu mare drag pe cei mai noi membri ai sai. Acum o luna s-au nascut mai multi pui de lama, de muflon si de oaie berbera. In urma cu cateva zile au aparut puii de lebada alba, iar acum doua saptamani puii de gasca de Nil. Frumoasele pasari emu si-au intampinat puii acum o saptamana.

Puiutii nu au primit momentan niciun nume.

„Puii de lama au primit intotdeauna nume. S-a nascut unul mai de mult, pe 1 aprilie si a fost denumit Pacalici. Primesc nume in functie de cand se nasc sau de cine ii moseste. O fetita lama s-a nascut in martie si se numeste Martisor. De regula, ingrijitorii sunt cei care ii boteaza pe puiuti”, a declarat Georgeta Motea, biolog la Gradina Zoologica Bucuresti, pentru REALITATEA.NET.

Cine doreste sa vada puii, trebuie sa se grabeasca, intrucat cresc repede si altii nu mai apar in timpul verii, intrucat perioada de nasteri este, in general, primavara.

Marile carnivore au avut si ele pui, insa acum nu mai au voie sa se reproduca, intrucat spatiul oferit de Zoo este mult prea mic pentru nevoile lor.

„La marile carnivore, nu permite spatiul mai multi pui, ei s-ar reproduce fara nicio problema.Masculii sunt tinuti separati de femele tocmai din aceasta cauza, sa nu se reproduca, intrucat apoi este nevoie de spatiu pentru pui”, a precizat Georgeta Motea.

In urma cu patru ani, la Gradina Zoologica Bucuresti s-au nascut patru tigrisori: cel mai cunoscut dintre ei este Luna.

Luna s-a nascut in primavara 2006. Mama Lunei a mai facut inca trei puiuti, in acelasi an. „Sunt toti la Zoo Bucuresti, pe linie cu Luna. Legea nu mai permite sa tii un animal daca nu ii asiguri spatiu, si la carnivore e nevoie de un spatiu mare”, a aratat biologul.

In ceea ce priveste celelalte carnivore mari, leii nu mai au nicio sansa sa faca pui, intrucat leoaica a fost sterilizata. „De asta cei doi pot sta impreuna. La fel si la ursi, a fost sterilizat masculul si atunci pot sta impreuna, altfel nu erau lasati”, a subliniat Georgeta Motea.

Cum suporta animalele fumul si mirosul de gratare care le intra in custi?

„Tinand cont ca s-au nascut si au crescut in gradina zoologica, in captivitate, s-au obisnuit cu tabieturile oamenilor. Nu ii mai deranjeaza, ignora total. Asa cum si vizitatorul se duce si se maimutareste in fata lor, ei il ignora si isi vad de treaba lor. S-au adaptat foarte bine conditiilor, si climatice si de comportament (…) Se aude si muzica acum, tacamul este complet. Asta se intampla doar sambata si duminica, in rest este o liniste perfecta”, a precizat biologul de la zoo.

Gradina Zoologica Bucuresti poate fi vizitata in fiecare zi, intre orele 09:00 – 17:00.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *