-Casa Verde- la Botosani

0
806
Casa verde
Primariile vor sa-si procure panouri solare

Casa verde
Casa verde

Doua obiective din municipiu beneficiaza de sisteme de incalzire pe baza de energie solara, prin programul „Casa Verde”. Este vorba despre Caminul Indagro si Scoala nr.9 din Tulbureni.

Investitiile se refera la inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara, energie geotermala si energie eoliana ori alte sisteme care conduc la imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului. Potrivit primarului Catalin Flutur, municipiul Botosani a beneficiat de o finantare de 754 mii de lei de la Administratia Fondului de Mediu pentru asigurarea caldurii si apei calde la cele doua unitati. in total, realizarea proiectelor a costat peste 1 milion de lei din care 25% a fost suportat din bugetul local.

In cazul Caminului Indagro, incalzirea se realizeaza cu ajutorul a doua pompe de caldura aer/apa, iar producerea apei calde prin folosirea panourilor solare. Prin aplicarea acestei metode, se preconizeaza o economie anuala de 15.000 lei.

In cazul Scolii nr.9 din Tulbureni, incalzirea se va realiza cu ajutorul a doua pompe de caldura aer-apa. Investitia a fost cu atat mai necesara in conditiile in care alimentarea cu energie termica si apa calda de consum era deficitara. Pompele de caldura aer-apa preiau caldura din aerul exterior si o transfera agentului termic care este dirijat spre instalatia de incalzire, respectiv calorifere care vor asigura incalzirea. (M.Aionesei)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.