„Guvernatorul Deltei ar putea fi suspendat”

0
497

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a luat nota ieri din Jurnalul National despre situatia guvernatorului Deltei Dunarii, Grigore Baboianu – urmarit penal pentru incalcarea atributiunilor de serviciu.Baboianu

Nemirschi spune ca, daca cele publicate in ziarul nostru se confirma, va solicita primului-ministru suspendarea din functie a guvernatorului Deltei pana cand acesta isi va rezolva problemele. „Nu poti fi managerul celei mai valoroase rezervatii naturale din Romania, calitate in care reprezinti tara peste hotare, iar tu sa fii urmarit penal.

Daca se dovedeste ca guvernatorul Baboianu se afla in acest moment in incompatibilitate, voi solicita suspendarea sa din functie pana la solutionarea anchetei sau a procesului”, a declarat ieri ministrul Nemirschi. Acesta a precizat ca va discuta in coalitia de guvernare problema de la Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, unde, conform documentelor publicate ieri in exclusivitate de Jurnalul National, si fostul guvernator Paul Cononov, si sefa de serviciu Cornelia Benea sunt urmariti penal pentru aceleasi infractiuni ca si Baboianu.

„VOM DISCUTA CAZUL IN COALITIE”
„Postul de guvernator al Deltei este unul politic. Numirea se face de catre primul-ministru, la propunerea ministrului Mediului. Conform algoritmului coalitiei, acest post este in -ograda- PD-L. Voi ridica problema in coalitie”, a mai spus Nemirschi. Ministrul a declarat ca si el va renunta la functie daca anchetele care il vizeaza se vor finaliza cu un dosar penal.

„Am mai spus-o si o repet: daca ma vor gasi cu ceva in neregula, plec singur de la minister, nu astept sa ma dea afara domnul Boc sau domnul Dragnea, si imi demonstrez nevinovatia in justitie. Cer acelasi lucru tuturor celor din subordinea mea”, a conchis ministrul Mediului.

Inspectoratul Judetean de Politie Tulcea a confirmat ieri pentru Jurnalul National faptul ca Grigore Baboianu, actualul guvernator al Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, este urmarit penal pentru incalcarea atributiunilor de serviciu. Urmarirea penala a inceput la data de 30 iulie 2009.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.