„Cea mai mare pana voluntara de curent din istorie”

  0
  746

  Mai multe cladiri publice din Bucuresti, Timisoara, Iasi, Brasov, Botosani, Tulcea si Cluj-Napoca vor ramane in bezna in data de 28 martie, intre orele 20.30 si 21.30. Scopul este de a da un exemplu, astfel incat toti cetatenii sa devina mai responsabili cu privire la folosirea energiei.
  earth hour romania
  Evenimentul face parte din campania mondiala Earth Hour, o initiativa a World Wide Fund for Nature, lansata astazi si in Romania. In total, 930 de orase din 80 de tari vor stinge luminile in institutii si in cladiri publice.

  Palatul Parlamentului, in bezna

  Institutiile din Bucuresti ce vor ramane fara lumina sunt Palatul Parlamentului, Ateneul Roman, Muzeul National de Arta al Romaniei, Cercul Militar si Opera.

  Daciana Sarbu, membru in Comisia de Mediu a Parlamentului European, a spus ca pe 28 martie „fiecare pune o mica temelie a proiectului de salvare a noastra si de protejare a mediului”.

  Ea a adaugat ca, la acea data, vom avea „cea mai mare pana voluntara de curent din istoria omenirii”.

  „Pentru mine este un lucru extraordinar ca un miliard de oameni din toata lumea vor lua parte la aceasta actiune”, a declarat, astazi, ambasadorul Marii Britanii in Romania, Robin Barnett, cu ocazia lansarii Earth Hour in Romania. „Suntem cu totii vinovati. Cine poate spune ca nu a lasat lumina aprinsa fara sa fie necesar?”

  Ne aruncam banii pe fereastra

  „Ne irosim energia, dar si banii. E ca si cum am arunca banii pe fereastra”, a continuat el.

  Tot in seara zilei de 28 martie, voluntari cu lumanari aprinse in maini se vor aseza in Piata Constitutiei din Capitala in forma simbolului Earth Hour: 60.

  In plus, la AstroClubul Bucuresti se vor putea observa mai multe corpuri ceresti care nu pot fi vazute, in mod normal, din cauza luminii puternice a Palatului Parlamentului.

  Organizatorii spera ca, pe parcurs, si alte orase sa se alature campaniei Earth Hour.

  Sursa: Evenimentul Zilei

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.