„Copacul de hartie” creste si la Timisoara

1
1586

Proiectul „Copacul de hartie” este dezvoltat si de timisoreni prin organizatia nonguvernamentala „mediaORG” si vizeaza strangerea deseurilor reciclabile din hartie, cat si valorificarea lor, incepand cu jumatatea lunii februarie.
copacul de hartie
Cu banii obtinuti, organizatia isi propune sa planteze mai multi copaci in unele zone inundabile din judet.

Timisorenii care strang cel putin 50 kg de hartie pot sa isi faca o simpla programare pe site-ul www.copaculdehartie.ro, iar angajatii societatii vor veni si vor lua deseurile, fara sa perceapa nicio taxa, de la adresa indicata de solicitant. Deseurile vor fi vandute, iar banii vor fi folositi pentru plantarea arborilor.

Proiectul poate fi sprijinit de orice timisorean dornic sa salveze natura, dar mai ales de institutii care pot oferi cantitati mari de hartie reciclabila. Firmele timisorene care vor fi deschise acestei initiative vor fi promovate in cadrul diverselor campanii, pe site-ul societatii sau la diverse conferinte.

Banii, folositi pentru plantarea arborilor

„Scopul nostru este sa colectam cat mai multa hartie si sa contribuim astfel la reducerea numarului de copaci taiati. Fiecare tona de hartie reciclata salveaza 17 copaci”, a mai spus Andreea Ispas, coordonatoarea proiectului „Copacul de hartie” initiat si in judetul Timis.

Persoanele care au deseuri provenite din constructii sau amenajari interioare ori hartie reciclabila le pot depozita gratuit in patru puncte din municipiu, de unde sunt ridicate de Regia de Salubritate Timisoara (RETIM), dar inconvenientul este ca acestea trebuie sa-si care singure gunoaiele pana la centrele de colectare.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.