„Lectie” de mediu: Cum sa versi toata canalizarea unui municipiu in rau fara sa poluezi

  1
  1183
  „Lec?ie” de mediu: Cum s? ver?i toat? canalizarea unui municipiu în râu f?r? s? poluezi
  „Lectie” de mediu: Cum sa versi toata canalizarea unui municipiu in rau fara sa poluezi

  Statia de epurare a municipiului Lugoj este in reparatii de doi ani. In tot acest timp canalizarea orasului a fost deversata direct in raul Timis. Reprezentantii Garzii de Mediu si ai Directiei Apelor Banat sustin ca nu se pune problema de poluare.

  Lugojul se confrunta cu o situatie cel putin ciudata. De aproape doi ani, statia de epurare a orasului nu functioneaza. Cazul de poluare de la Lugoj a fost tinut „la sertar” de autoritati, pana cand s-a descoperit ca societatea de apa si canal din localitate, Meridian 22, a dat in judecata Primaria, cerand plata unor servicii. Cu aceasta ocazie, primarul Francisc Boldea a dezvaluit ca nu se impune plata serviciilor, pentru ca firma nu a facut eforturi sa gestioneze apa de ploaie si canalizarea, pentru ca statia de epurare este oprita si totul se varsa direct in raul Timis.

  Dupa articolele aparute in presa, Garda de Mediu Timis s-a autosesizat si a efectuat un control. Potrivit prim-comisarului Garzii de Mediu, Marian Eperies, in urma controlului efectuat in aceste zile la Lugoj a reiesit ca situatia este sub control, actele sunt in regula, iar normele de poluare sunt in cote acceptabile. „Poate va puneti atunci intrebarea de ce mai e nevoie de statie de epurare. Statia va imbunatati calitatea apei”, a declarat Marian Eperies. Potrivit prim-comisarului, aceeasi situatie poate fi intalnita si in alte orase in care statiile de epurare sunt in lucru: odata cu finalizarea investitiei, creste calitatea apei.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.