“Nicolae Romanescu” a primit steagul verde

Dupa doi ani de implicare in diverse actiuni avand ca scop protectia mediului, incepand de anul acesta, Gradinita cu program prelungit “Nicolae Romanescu” din Craiova a obtinut statutul de eco-scoala, dobandit prin implementarea Programului “Eco-Scoala”.
gradinita nicolae romanescu
“Programul prevede educatia ecologica a copiilor si adultilor prin scoala. In ultimii ani, am incercat sa-i crestem pe copii in spiritul eco”, a declarat Carmen Serban, coordonatoarea proiectului “Noi si natura”, derulat in perioada 2007-2008. In aceasta perioada au fost organizate o serie de actiuni pliate pe zilele de mediu (copiii au realizat animale vegetale de Ziua Animalelor, au aflat despre surse alternative de energie de Ziua protestului impotriva reactoarelor nucleare, au avut actiuni de infrumusetare a cartierului, au plantat flori, au colectat selectiv deseurile).

“Noi suntem Eco, veniti si voi alaturi de noi!”

Potrivit reprezentantilor gradinitei, nu se poate face nimic fara ajutorul familiei, motiv pentru care au fost implicati si parintii, si bunicii copiilor. Acestia au primit ieri, in cadrul actiunii “Noi suntem Eco, veniti si voi alaturi de noi!”, diplome pentru activitatea desfasurata.

La evenimentul de ieri au fost invitati si reprezentantii altor unitati de invatamant din judet (dintre care unele au primit deja statutul de eco-scoala). “Evenimentul are scopul de popularizare a faptului ca am primit Certificatul International Eco-Scoala si steagul verde si de constientizare a comunitatii despre necesitatea formarii atitudinii si comportamentelor ecologice inca de la cele mai mici varste”, a adaugat Carmen Serban. In plus, cei prezenti au avut parte de o surpriza (un minispectacol in care copiii au prezentat steagul verde, au facut o parada in costume eco, au spus poezii si au cantat imnul Eco).

Sursa: Gazeta de Sud

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente