„Verde pentru biciclete”, la scoala

Elevii din Timisoara sunt invitati sa pedaleze pana la scoala, in cadrul unei program de promovare a mersului pe bicicleta.
biciclete
Initiatorii campaniei
„Verde pentru biciclete” vor sa-i transforme pe adolescenti in ecologisti veritabili si sanatosi, incurajandu-i sa apeleze la biciclete in locul celorlalte mijloace „traditionale” de transport, privat sau inb comun.

„Verde pentru biciclete” este o miscare pentru pedalare sustinuta de Fundatia Bega, in colaborare cu Clubul Sportiv Gratzu si Eco Club Timisoara. Miza campaniei consta in cresterea numarului de biciclisti cu cel putin 20 % intr-un an, cresterea nivelului de educatie rutiera a cetatenilor fata de fata de mersul pe bicicleta si reducerea incidentelor ce implica biciclisti, in trafic.

Suporti donati la intrarea institutiilor

Pentru a fi siguri de succes, echipa „Verde pentru biciclete” incepe maine montarea primilor suporti de biciclete, pe care ii doneaza, in prima faza, Colegiului Tehnic „Henri Coanda” din centrul orasului. „Am ales Colegiul Tehnic -Henri Coanda- sa fie prima institutie de invatamant care beneficiaza de o astfel de donatie deoarece acest liceu a fost desemnat castigator in cadrul concursului -Siguranta in trafic a tinerilor biciclisti-, concurs pe care l-am organizat in perioada 17 februarie – 28 martie, cu sprijinul Serviciului Politiei Rutiere si al Inspectoratului Scolar Judetean. Scopul competitiei a fost de a incuraja adoptarea bicicletei ca mijloc de transport de catre cei mai tineri participanti la trafic”, puncteaza Emil Cristescu, unul dintre oamenii de afaceri
care a initiat campania de promovare a biciclismului in orasul de pe Bega.

Tot in cursul acestei luni se vor montati suporti de biciclete marca „Verde pentru biciclete” in fata mai multor institutii publice din Timisoara, dar si la intrarile tuturor scolilor care au participat in competitia amintita.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *