Acord intre Franta si Germania in privita reducerii emisiilor de noxe

Cu ocazia intalnirii la nivel inalt a Frantei si Germaniei, organizata in Germania in Bavaria, cele doua tari s-au pus de acord pe planul reducerii emisiilor de CO2 ale vehiculelor noi vandute in Europa.

Cel doua tari sustin nivelul de 120g/130g/km in 2012 definit de Comisia Europeana si accepta metodologia stabilita de aceasta pentru atingerea obiectivului, se poate citi in declaratia comuna.

Germania a adoptat o pozitie favorabila cilindreelor multe produse de industria germana, iar Franta isi doreste ca obiectiv reducerea mare a cestora cunoscandu-se bine ca industria franceza este avantajata de modelele mici.In final, obiectivul de 130g/km este mentinut, iar pragurile de emisii vor fi fixate in functie de greutatea vehiculelor si conform metodologiei propuse de Comisie. Altfel spus un prag mediu de emisii va fi fixat de constructori pentru ca media europeana sa atinga 130g/km pana in 2012 si 10 g/km suplimentare vor trebui realizate din conduita economa si biocarburanti.

Aceste dispozitii comune sunt condamnate de Greenpeace care se teme de un viitor accord franco-german pe teme nucleare:” declaratiile lor reflecta ceea ce putem astepta mai rau in privinta eficacitatii masinilor si deschid calea unei eventuale colaborari franco-germane pe teme nucleare.”

De asemenea, Greenpeace are indoieli asupra pragurilor stabilite a fi atinse pana in 2012, deoarece acest obiectiv risca sa se aplice progresiv si nu deodata intregii flote de masini si datorita penalitatilor disuasive, adica o mica depasire a pragului nu atrage dupa sine o penalitate mare.

Asociatia Agir pour l,environnement considera acest pact ca “inacceptabil si climaticid”, condamnand Franta pentru discursuri frumoase si lipsa de actiune.

Totusi, cele doua tari s-au aratat convinse de necesitatea scaderii nivelului de poluare pentru a atinge pragul fixat de Comisia Europeana pana in 2020.

Sursa: www.actu-environnemnt.com

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente