Adapost pentru cainii fara stapan in Sectorul 1 – alternativa la incapacitatea municipala de a rezolva problema maidanezilor

Adoptii Caini
Cainii fara stapan nu vor mai pune in pericol locuitorii Sectorului 1.
4.jpg
Incepand din luna aprilie, Primaria Sectorului 1 are un serviciu specializat pentru ridicarea animalelor fara stapan de pe strazi. Mai mult, pana la sfarsitul lunii, va incepe constructia unui adapost pentru animalele fara stapan, pe un teren situat la marginea Sectorului 1.

Consiliul Local Sector 1 a adoptat la sfarsitul lunii martie – la propunerea primarului Andrei Chiliman – o hotarare prin care se transmite in folosinta gratuita Directiei Generale de Politie Comunitara Sector 1 o suprafata de teren de 4.315 mp pe Soseaua Odai nr. 3-5, pentru amenajarea unui centru de adapostire temporara a cainilor fara stapan.
Constructia adapostului – care va avea o capacitate de cazare pentru animale de peste 300 locuri – va incepe pana la sfarsitul lunii aprilie. Pe langa adaposturile individuale pentru animale, aici va fi amenajat un cabinet veterinar modern, dotat cu toate facilitatile si un spatiu de birouri, destinat personalului specializat.
Odata finalizate lucrarile de constructie a adapostului – proiect pentru care Primaria Sectorului 1 a alocat 200.000 de lei – animalele fara stapan din Sectorul 1 vor fi ridicate de angajati ai Politiei Animalelor (departament infiintat inca de la inceputul anului 2008, in baza Legii 9/2008). In cadrul Politiei Animalelor va functiona si serviciul care se va ocupa de ridicarea cainilor si pisicilor fara stapan de pe strazile Sectorului 1.
„Am asteptat in zadar ca Administratia pentru Supravegherea Animalelor – institutie aflata in subordinea Primariei Generale – sa rezolve problema cainilor fara stapan. Demersurile noastre repetate pe langa serviciul specializat al Primariei nu au determinat aceasta institutie sa ia masurile necesare pentru ca viata si siguranta cetatenilor Capitalei sa nu mai fie puse in pericol. Solutia fireasca era sa infiintam, la nivelul Primariei Sectorului 1, un serviciu care sa ridice de pe strada animalele fara stapan si sa le adaposteasca intr-un spatiu special amenajat, dotat cu toate facilitatile. Nu mai puteam sa continui sa fiu un intermediar intre cetateni si ASA, in timp ce locuitorii Sectorului 1 aveau de suferit de pe urma lipsei de reactie a Primariei Capitalei fata de aceasta problema”, a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.
Bucurestenii din Sectorul 1 vor putea solicita ridicarea cainilor fara stapan sau interventia Politiei Animalelor apeland la numarul 9540 – Telefonul Cetateanului.

Sursa: Biroul de Presa al Primariei Sectorului 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *