Agricultura ecologica: Sigla nationala „ae”

Produsele agricole si alimentare ecolo-gice romanesti pot fi identificate usor de cum-paratori pentru ca poarta pe eticheta sau am-balaj sigla „ae”. Utilizarea acesteia „ae” pe eticheta este obligatorie in cazul produselor autohtone. Insa pentru facilitarea identificarii produselor ecologice pe rafturile magazinelor, logotipul „ae” poate fi aplicat si pe produsele din import, daca acestea sunt certificate si in Romania de un organism de inspectie si certificare acre-ditat la noi.

REPREZENTARE. Dreptul de utilizare a siglei se obtine de la Ministerul Agriculturii, proprietarul acesteia. Logotipul este compus dintr-un cerc alb de fundal, cu contur negru, in centrul caruia este asezata abrevierea „ae” a denumirii „agricultura ecologica”, litera „a” de culoare neagra si litera „e” de culoare verde. Aceste doua litere au desenata deasupra lor o frunza stilizata de culoare verde. Pe circumferinta cercului, in interior, apar urmatoarele mentiuni: „agricultura ecologica” scris cu majuscule, doua grupuri a cate 15 segmente de raze, pozitionate opus, unul in dreapta si celalalt in stanga, si cuvantul „certificat” cu litere majuscule diametral opus fata de inscrisul „agricultura ecologica”.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *