Aradenii sunt asteptati la „Marsul Biciclistilor“

Aradenii sunt asteptati la „Marsul Biciclistilor“

Cea de-a III-a editie a „Marsului Biciclistilor“ va fi organizata in data de 27 mai, iar prin acest eveniment participantii vor solicita, ca si la editiile precedente, infiintarea de piste pentru biciclete in municipiul Arad.

„Marsul Biciclistilor“ este organizat de Alternativa Civica Aradeana. „Cu toate ca la precedentele editii ale marsului, mii de biciclisti aradeni au iesit in strada ca sa solicite urgentarea acestor demersuri, niciuna dintre initiative nu a fost pusa in practica de catre administratia locala a municipiului Arad. Va reamintim ca faimosul proiect BERD realizat din imprumuturi colosale, care vor fi platite multa vreme de catre aradeni, prevedea initial si realizarea pistelor pentru biciclisti. Din motive de neinteles, administratia a renuntat la acest proiect, dovedind din nou lipsa de viziune, ratandu-se astfel un moment important care ar fi putut fi benefic pentru cresterea calitatii vietii in Arad“, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al organizatorilor.

„Marsul Biciclistilor“ se va desfasura intre orele 16.00 si 18.00, iar traseul este urmatorul: Piata „Avram Iancu” – B-dul Revolutiei – Podgoria – Calea Lipovei – sensul giratoriu Selgros – Calea Lipovei – Podgoria – str. Petru Rares – sensul giratoriu Metro – str. Petru Rares – Piata Garii – Calea Aurel Vlaicu – sensul giratoriu Galleria – Calea Aurel Vlaicu – Calea Victoriei – str. George Cosbuc – Str. Horia – Bulevardul Revolutiei – Piata „Avram Iancu”. „Evenimentul este destinat tuturor iubitorilor de ciclism care au aceleasi solicitari ca si la precedentele doua marsuri: piste utilitare realizate pe principalele artere de circulatie ale Aradului; trasarea de piste pentru biciclisti pe trotuarele mai late de 2 metri; dotarea institutiilor publice cu rasteluri pentru biciclete; dotarea politistilor locali cu biciclete; realizarea unor piste de agrement pe faleza Muresului. Insistam in demersul nostru si nu renuntam nici in acest an la deja binecunoscutul slogan: «Dati Aradului piste pentru biciclisti!». Realizarea pistelor pentru biciclisti va aduce beneficii nu doar celor care vor folosi acest mijloc de locomotie pentru a se deplasa la locurile de munca sau pentru o simpla plimbare de agrement, ci tuturor locuitorilor Aradului, deoarece se va reduce semnificativ nivelul de poluare“, se mai precizeaza in comunicatul de presa.

La finalul „Marsului Biciclistilor, pe platoul din Piata „Avram Iancu”, cativa tineri vor oferi o demonstratie de trial, un sport care presupune trecerea cu bicicleta peste diferite obstacole, de-a lungul unui anumit traseu, fara ca sportivul sa atinga obstacolele sau terenul, altfel decat cu pneurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *