Intr-o scrisoare adresata CGMB de filiala Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania (OAR) se arata ca, in zona de constructie a proiectului, terenul este dificil, cu mare umiditate, iar constructiile vor perturba panza freatica.
Teoretic, acest lucru va duce, printre altele, la inundarea subsolurilor din zona.
In plus, constructiile vor diminua semnificativ fasia verde de langa Dambovita, fasie prevazuta in Planul Urbanistic General.
Proiectul va aduce si probleme mari legate de traficul in zona, mai cred arhitectii bucuresteni. Astfel, raportat la cladirile existente, numarul de parcari preconizat (4.500) este de trei ori mai mic decat cel necesar. De asemenea, arhitectii sunt de parere ca si circulatia pietonala se va desfasura cu dificultate.
Potrivit arhitectilor, volumul construit conform formei actuale a proiectului este foarte mare, cu diferente mari fata de zonele din vecinatate, dar si fata de „media” actuala a Capitalei.
Arhitectii mai critica aglomeratia de volume confuze, amplasate intamplator, si de imitatii derizorii ale unor obiecte, cum ar fi roata si fantana dansatoare, preluate din parcurile de distractii.
Proiectul „Dambovita Center”, prin suprafata construita prea mare, asa cum apare in proiectul care va fi supus la vot in Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), va crea o presiune greu de tolerat asupra terenului, va perturba panza freatica si va inunda subsolurile, sunt de parere arhitectii din Bucuresti.
Sursa: Curentul