“Artensive 06” ia atitudine si propune „Arta Eco”

"Artensive 06" ia atitudine si propune „Arta Eco”

Vesti bune pentru iubitorii artei… tinere si nonconformiste, care asteptau cu nerabdare o noua editie a Festivalului si Concursului Artensive, o adevarata rampa de lansare pentru talentele care renunta la canoane. Anul acesta, evenimentul organizat de Facultatea de Arte a Universitatii „Ovidius”, ajuns la cea de-a VI-a editie, are o tema generoasa, „Arta Eco”, deoarece tinerii si-au propus sa empatizeze, in mod concret si creativ, cu miscarea ecologica internationala. „Societatea in care traim ne umple existenta cu obiecte si deseuri. Ele, obiectele, creeaza dependente ce cresc in progresie geometrica. Si deseurile la fel! Am devenit consumatori avizi, directionati de un subliminal intrat in consonanta cu sloganuri publicitare. Acestea au traversat faze diverse care au debutat cu laude, admiratie, recomandari si au ajuns la a comanda, impune si chiar ameninta. A VI-a editie a Festivalului-concurs Artensive se alatura miscarii internationale de atitudine si interventie ecologica”, sustin organizatorii manifestarii.

Evenimentul are si un motto sugestiv: „O lume in care abundenta este un reziduu, iar reziduul abunda…”, de Erwin Kessler. Startul „Artensive 06” se da sambata, intr-un spatiu neconventional, dar in ton cu tema festivalului-concurs, la sediul Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului Constanta, situat pe strada Unirii, nr. 23. Concursul este structurat pe mai multe sectiuni, ca si la editiile anterioare: design, graphic design, fotografie, instalatie, mix sunet, mix imagine.

● Estetica uratului ● „Deseul devine materie prima pentru noul obiect de arta cu mesaj inclus decodificat prin simbol, metafora, decorativ, reintrare utilizabila in cotidian. Participantii vor avea in vedere cei trei R ai ecologiei, care semnifica: reducere, reciclare, reutilizare – ultimul devenind tehnica de lucru pentru aceasta editie Artensive”, anunta echipa Artensive 06.

Deschiderea oficiala a manifestarii coincide, sambata, de la ora 14.00, cu vernisajul expozitiei care va reuni lucrari de design, graphic design si fotografie. In intervalul orar 16.00-19.00 este programat un performing de sunet si imagine, dupa care se da startul la proiectiile filmelor de scurt metraj. Duminica, toti iubitorii de arta sunt asteptati la festival de la 09.00, pana la orele amiezii, cand e programata inchiderea evenimentului si decernarea premiilor Artensive 06.

Anul trecut, Marele Premiu al Festivalului si Concursului „Artensive 05” a fost decernat studentei Melania Barbulescu de la Facultatea de Arte a Universitatii „Ovidius”, specializarea Pedagogia Artelor Plastice si Decorative, la clasa conf. univ. dr. Daniela Turcanu-Carutiu.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,331FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente