Articol din „Adevarul”, sectiunea „Verde”, premiat la Constanta

Articolul „Marea Neagra, tot mai saraca in scoici si creveti”, scris de Mariana Iancu, redactor-sef adjunct la „Adevarul de Seara”-Constanta, a luat premiul al doilea la Concursul National pentru Presa Scrisa de Mediu.Delfinii din Marea Neagra

Acest concurs a fost organizat de Mare Nostrum, organizatie de mediu din Constanta, iar premiile au fost decernate la sfarsitul saptamanii trecute, de Ziua Internationala a Marii Negre.

Materialul a fost publicat la sectiunea „Verde” a ziarului „Adevarul” pe data de 15 octombrie. Autoarea a atras atentia asupra pericolelor din Marea Neagra.

Ziarista a scris, in exclusivitate, despre zece specii de plante si de vietuitoare marine care au disparut in ultimii cinci ani si despre faptul ca 60 de specii acvatice sunt pe cale de disparitie.

„Mariana Iancu este o veterana a acestui concurs, ea castigand locul intai la prima editie”, a declarat Mihaela Candea, directorul executiv al organizatiei de mediu Mare Nostrum. In competitie au intrat 50 de materiale, trimise in perioada 3 septembrie – 16 octombrie.

Juriul Concursul National pentru Presa Scrisa de Mediu a fost format din realizatorul tv Robert Turcescu, jurnalistul Mircea Toma, Mihaela Candea, de la mare Nostrum, si voluntarul Alexandru Savulescu.

Primul loc a fost castigat de Razvan Rotaru, jurnalist la site-ul constantean „Dezvaluiri”, iar locul al treilea, de Traian George Horia, de la cotidianul „Ziua”.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *