Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec lanseaza Patrula de reciclare

Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec lanseaza Patrula de reciclare

Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec anunta lansarea unui proiect pentru educatie ecologica si comportament etic, prin intermediul unor actiuni pilot derulate in parteneriat cu Primaria Municipiului Timisoara – Directia de Mediu si Inspectoratul Scolar Judetean Timis. Proiectul, intitulat „Patrula de Reciclare”, se va derula in 120 de unitati de invatamant preuniversitar din Municipiul Timisoara, in perioada 20 aprilie – 10 iunie 2011.

„Ne propunem ca prin aceasta initiativa sa ajutam copii si elevii sa inteleaga unele dintre cauzele poluarii mediului si sa constientizeze faptul ca reducerea acesteia depinde de fiecare dintre noi. Copiii pot deveni ambasadorii unui mesaj ecologic si influentatori puternici ai celor mari, si mai mult, pot contribui direct si nemijlocit la crearea unei atitudini corecte pentru a trai intr-un mediu mai curat. Suntem onorati de sprijinul acordat de Primaria Timisoara si de Inspectoratul Scolar Judetean si suntem convinsi ca va fi un proiect de succes”, a declarat dl. Liviu Popeneciu, presedintele Asociatiei RoRec.

Proiectul implica amplasarea in fiecare dintre cele 120 de institutii scolare preuniversitare din Municipiul Timisoara a cate unui kit de colectare, care contine trei recipiente pentru colectarea deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), pentru trei categorii diferite de deseuri: aparate de mici dimensiuni, baterii si acumulatori portabili, respectiv becuri, lampi si neoane.

Impreuna cu kiturile de colectare vor fi distribuite si pliante informative referitoare la colectarea de DEEE, menite sa transmita copiilor si elevilor informatii utile, interesante si relevante, solutii si sugestii pentru protectia mediului in care traiesc. Astfel, Asociatia RoRec a creat brosuri informative si educative personalizate pentru grupele de varsta ale copiilor si elevilor: o brosura pentru gradinita, pe tipologia unei carti de colorat si poezii, o brosura pentru scoala generala, care cuprinde informatii si pagini libere pentru notite, respectiv o brosura pentru liceu, construita ca o agenda cu informatii si sfaturi utile despre colectarea DEEE.

Proiectul pilot din Timisoara se va finaliza printr-o ceremonie de inchidere a actiunii, la o data care va fi stabilita ulterior, in perioada 4 – 10 iunie 2011. Din toamna, odata cu inceperea noului an scolar, proiectul va poposi si in alte localitati, urmand a fi implementat gradual, la nivel national.

Detalii despre programul „Patrula de Reciclare” sunt disponibile pe pagina dedicata a site-ului Asociatiei RoRec, www.rorec.ro, precum si pe www.facebook.com/patruladereciclare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *