Atentie la vopselele de oua: pot contine chiar si 10 E-uri!

0
832
Aten?ie la vopselele de ou?: pot con?ine chiar ?i 10 E-uri!
Atenţie la vopselele de ouă: pot conţine chiar şi 10 E-uri!
Atentie la vopselele de oua: pot contine chiar si 10 E-uri!
Atentie la vopselele de oua: pot contine chiar si 10 E-uri!

35 la suta din vopselele pentru ouale de Paste care se gasesc in comert au 7 E-uri, iar 5% au chiar 10 E-uri, arata un studiu facut de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor. Romanii trebuie sa fie insa atenti si la calitatea oualor cumparate.

Vopseaua lichida de oua Carmin in culorile rosu, verde, galben si albastru, de la Dr. Oetker, are 10 E-uri, cea mai mare cantitate identificata in cele 20 de produse de pe piata analizate in aprilie de specialistii Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

Astfel, daca citim eticheta, vedem E-uri cu denumiri greu de pronuntat, care ajung prin coaja in ouale consumate, atrag atentia medicii. Printre acestea se numara azorubina E122, tartrazina E102, albastru briliant FCF E133 sau guma Xanthan E415.

Studiul celor de la ANPC mai arata ca 5% din aceste vopsele, dintre care sapte lichide, restul sub forma de pudra, au si 10 E-uri, in timp ce 35% au in continut sapte E-uri. Partea buna este ca 20% au doar un E in compozitie, iar 15% – doua E-uri, mai indica analiza, care a testat produsele companiilor S.C. Alex & Comp S.R.L., Dr. Oetker RO SRL si S.C. Polyrom IMPEX S.R.L.

Studiu Vopsea Oua InfoCons Protectia Consumatorilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.