Au „muncit” la pedale de 1 Mai

0
727
My Race a fost primul eveniment de acest gen organizat la Iasi
My Race a fost primul eveniment de acest gen organizat la Iasi

Cateva sute de amatori ai sportului in aer liber s-au adunat din toata tara pe varful dealului Bucium, la Iasi pentru a participa la un concurs pe biciclete.

De la 5 la 62 de ani, biciclisti din toata Romania si-au demonstrat calitatile la primul concurs „My Race” organizat de asociatia Hai pe Munte. Platoul de la Releu a devenit neincapator pentru cei 225 de participanti la eveniment.

Una dintre cele mai inedite prezente a fost cea a lui Liviu Cristofor. Cu toate ca are 57 de ani, ieseanul a concurat „pedala la pedala” alaturi de participantii mai tineri, iar pe multi dintre acestia i-a si devansat.

Barbatul nu a fost un impatimit al mersului pe bicicleta pana acum cativa ani. „M-am apucat de mersul pe bicicleta acum 7-8 ani impreuna cu niste prieteni. Nu-s profesionist si nici nu am pretentia sa fiu privit ca unul. Noi mergem de obicei impreuna, suntem biciclisti de weekend, ca apoi sa avem dupa ce iesi la o bere”, zambeste ieseanul.

A cazut de trei ori pe traseu

Cu toate ca a ajuns la finish dupa aproape trei ore de pedalat in continuu, acesta zambeste uitandu-se la ceilalti competitori, majoritatea tineri. „Pentru varsta mea e cam greu sa merg atat. Traseul a fost destul de greu, dar am reusit. Am avut doar un singur incident, s-a rupt cablul de la schimbatorul de viteze”, spune Liviu Cristofor.

El a fost unul dintre concurentii mai norocosi. Altii, mai tineri, au avut si incidente mai neplacute. „Am facut traseul scurt intr-o ora si jumatate, dar am si cazut de trei ori. Au fost unele portiuni cu noroi, unde mi-am pierdut echilibrul”, spune Tudor Murarasu (14 ani).

Concurentii s-au intrecut pe doua trasee, unul lung si unul scurt. Pentru cel lung, de aproape 60 de kilometri, au optat 52 de curajosi, iar restul l-au ales pe cel scurt, de doar 16,16 kilometri.

Coborarile in panta pe trasee accidentate si urcarile abrupte au pus la incercare rezistenta concurentilor. Pe parcurs, acestia au avut, insa si sansa de a se odihni cateva clipe la punctul de alimentare amplasate la jumatatea traseului, inainte de ultima ascensiune dificila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.