Bacau: Izvoarele minerale de la Targu Ocna, magnet pentru turisti

3
2055
Sănătate cu ajutorul mineralelor

Persoanele care vor sa se relaxeze la sfarsit de saptamana la Targul Ocna au ocazia de a face un popas la cele sapte izvoarele de apa minerala de la baza Dealului Magura. Acestea au fost amenajate pentru a putea fi in beneficiul turistilor inca din 1888.izvoare minerale

Folosite in tratarea afectiunilor tubului digestiv, hepato-biliare, ginecologice cronice, ale cailor respiratorii si reumatisme izvoarele vin in ajutorul a sute de vizitatori anual.

„Este minunat sa te poti vindeca pe cale naturala. Nu te costa nimic sa iei apa minerala de la izvor pentru sanatatea ta si a celor din jur”, a spus Iuliana Pintilie, o bacauanca de 50 de ani venita la Targu Ocna.

Statiune la poalele muntilor

De asemenea, persoanele care sunt in trecere prin statiunea balneoclimaterica, situata la poalele muntilor Berzunti mai pot vizita centrul de tratament balnear.

Mai exact, este vorba de o baza de tratament pentru diverse afectiuni care pune la dispozitia clientilor si cabinete de infrumusetare dar si piscine pentru cei care vor sa se racoreasca.

De asemenea, turistii mai pot vizita si salina situata la doi kilometri de oras, in masivul de sare Valcele-Slatinele, la 240 de metri adancime.

„Orasul Targul Ocna are multe atractii pentru turisti, motiv pentru care in zona sunt diferite pensiuni, care ofera cazare cuprinsa intre 50 si 150 de lei pe noapte”, ne-a spus Dumitru Nanescu, adirectorul unei agentii de turism din Bacau.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.