Brigitte Bardot: „Autoritatile romane isi bat joc de scrisorile noastre”

0
822

Vestea ca autoritatile de la Bucuresti vor sa reintroduca in Legea pentru protectia animalelor posibilitatea eutanasierii cainilor abandonati pe strazi a revoltat-o pe Brigitte Bardot.
Brigitte Bardot

Cunoscuta actrita protesteaza de la distanta deoarece sanatatea nu ii mai permite sa se deplaseze in Romania, asa cum a facut in 2001, cand a venit in vizita de doua ori pentru a-l convinge pe primarul de atunci, Traian Basescu, sa renunte la ideea eutanasierii.

Bardot a declarat intr-un interviu acordat pentru „Adevarul de Seara” ca este scarbita de autoritatile romane pentru felul in care trateaza animalele. Problema eutanasierii a fost repusa pe tapet de prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaie, marti, la fix noua ani dupa ce Traian Basescu se declara de acord cu proiectul de eutanasiere a maidanezilor. Si de data aceasta, autoritatile sustin ca ar trebui luata in calcul si varianta eutanasierii, macar a cainilor bolnavi.

Ce parere aveti despre ideea Prefectului Bucurestiului, care a propus schimbarea Legii privind protectia animalelor, astfel incat unii caini fara stapan sa poata fi eutanasiati?

Este o decizie lasa si revoltatoare. Bietii caini sunt tinta tuturor atacurilor, tuturor cruzimilor, inca de mult timp in Romania. Fundatia mea si-a adus aportul, aveam chiar si un birou la Bucuresti, am facut o clinica mobila si am angajat romani pentru a gestiona cat mai uman posibil populatia de animale, prin sterilizare. Aceasta operatiune a fost finantata in intregime de fundatia mea, dorinta noastra fiind sa continuam aceasta campanie. Dar autoritatile romane ne-au dat la o parte pentru a face masacrul pe care noi il plangem astazi!

Veti interveni din nou, prin scrisori, pentru a convinge autoritatile din Romania sa renunte la aceasta idee?

Nu o scrisoare as trimite in fata acestui prefect… Oricum, autoritatile romane isi bat joc de scrisorile si de mailurile noastre. Apoi este randul romanilor sa se trezeasca, sa protesteze si sa reactioneze in ceea ce priveste aceste persoane care nu se gandesc decat sa omoare.

Cand ati venit la Bucuresti in urma cu cativa ani ati reusit sa-l faceti pe primar sa-si schimbe opinia fata de cainii maidanezi. Veti reveni in Romania pentru a vorbi cu prefectul, cu primarul sau cu parlamentarii referitor la schimbarea Legii pentru protectia animalelor?

Din pacate, sanatatea nu-mi mai permite sa ma deplasez. Eu am venit de doua ori in Romania, chiar daca nu merg niciodata in strainatate. Toata lumea mi-a facut atunci promisiuni frumoase, incepand cu Traian Basescu, dar cum m-am intors in Franta cainii au fost executati. Sunt scarbita de cei care conduc Romania.

Cum va ocupati in acest moment de cainii din Romania prin fundatia dumneavoastra?

Fundatia mea sprijina peste 20 de refugii in Romania livrand, in fiecare luna, hrana pentru animale. Este o cheltuiala enorma pe care noi nu putem sa ne-o asumam la nesfarsit, caci ajutorul adus in Romania este in detrimentul altor tari cu aceleasi probleme si aceleasi nevoi. Trebuie ca autoritatile din aceasta tara sa-si asume responsabilitatea si sa vina in ajutorul adaposturilor care sunt foarte aglomerate de cainii luati de pe strazi, acolo unde sunt persecutati.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.