Un nou studiu al companiei Siemens, elaborat impreuna cu Economist Intelligence Unit, va analiza 30 de orase europene, printre care se numara si Bucurestiul, pentru a le indruma in luarea unor decizii cu privire la protejarea mediului inconjurator.Bucuresti - orasul verde

Raportul va fi prezentat la inceputul lunii decembrie la Conferinta pe mediu de la Copenhaga si isi propune sa sprijine orasele, analizand infrastructura acestora si indicand locurile in care pot fi imbunatatite conditiile de mediu.

Din 2007, peste jumatate din populatia globului traieste in mediul urban, iar orasele sunt responsabile pentru 80% din cantitatea de emisii de dioxid de carbon si consuma trei sferturi din energia totala a lumii.

Astfel, aglomerarile urbane trebuie sa isi asume un rol principal in protejarea climei, asupra carora au un impact negativ, spun initiatorii studiului. Cele 30 de localitati sunt evaluate in functie de: energie, emisii poluante, transporturi, cladiri, apa, deseuri si folosirea terenurilor, aer si politicile “verzi” adoptate.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here