Array

Busteni – Babele – Pestera: un traseu pentru iubitorii de natura

Parcurgand acest itinerar de weekend, se pot petrece doua zile in mijlocul unor peisaje romanesti incredibil de frumoase, aflate la numai 130 de kilometri de Bucuresti. Intr-un perimetru restrans pot fi vizitate obiective turistice de neuitat

Turismul de weekend a luat o amploare tot mai mare in ultimii ani si tinde sa se dezvolte din ce in ce mai mult. Bucurestenii, dar nu numai, parasesc tumultul marilor orase si se retrag in natura, chiar si pentru doua zile la final de saptamana. Intre locurile preferate, statiunea montana Busteni este o destinatie ravnita de tot mai multi amatori de experiente turistice memorabile.

Situata la o altitudine medie de 850 m, pe cursul superior al raului Prahova, la poalele muntilor Bucegi, statiunea Busteni ofera turistilor panorame muntoase spectaculoase. Se desfasoara pe o lungime de sapte kilometri de-a lungul vaii dintre Vadul Cerbului si tunelul sapat in pintenul muntelui Muchia Lunga.

Crucea Caraimanului

Inca din gara Busteni, te intampina semetele formatiuni stancoase ale muntilor si iti atrage atentia unul dintre cele mai valoroase monumente ale statiunii, Crucea Eroilor Neamului, amplasat pe Saua Mare a Caraimanului, la cota 2.291 m. Caraimanul, care face parte din Culmea principala a Bucegilor, este un colos de piatra ce se inalta pana la 2.384 de metri.

Caraimanul domina Valea Prahovei deasupra Bustenilor, oferind una dintre cele mai frumoase vederi din Abruptul Prahovean al Bucegilor. Crucea Eroilor Neamului a fost construita intre 1926-1927, prin grija Majestatii Sale regina Maria.

Citeste articolul Busteni – Babele – Pestera: un traseu pentru iubitorii de natura integral in Adevarul

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente