Campanie elvetiana contra capsunilor spaniole

0
857
Flavonoidele din legume ?i fructe protejeaz? fum?torii de cancer
Flavonoidele din legume şi fructe protejează fumătorii de cancer

Grupul de protest califica drept „insuportabile” conditiile de munca din Huelva, folosirea pesticidelor si risipa de apa din serele in care se cultiva acestea.elvetienii si capsunile

Mai multe organizatii, intre care si „Platforma pentru o Agricultura durabila”, au denuntat marti, in Elvetia, importul de fructe in afara sezonului. Printre acestea se afla si capsunile spaniole.

Reuniti sub sloganul „Nu este sezonul capsunilor”, protestatarii au organizat miscari in orasele Geneva, Lausanne si Delemont, pentru a se manifesta impotriva importurilor acestui fruct care, sub pretul mic de vanzare, „ascunde alte costuri sociale si ecologice”, dupa cum a explicat Philippe Sauvain, membru al Platformei .

Acesta a criticat conditiile de munca „insuportabile” ale sezonierilor din localitatea spaniola Huelva, precum si utilizarea pesticidelor, si consumul excesiv de apa in serele in care se cultiva aceste fructe. El a facut un apel la poporul elvetian, pentru ca acesta sa consume „fructe si legume de sezon, produse in Elvetia”.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.