Cele mai „verzi” orase europene: Bucurestiul, la finalul topului

0
893

Bucurestenii risipesc 50% din cantitatea de apa distribuita, Capitala Romaniei clasandu-se pe locul 28, in top 30 cele mai „verzi” orase din Europa, arata un studiu efectuat de Siemens in colaborare cu Economist Intelligence Unit. schimbari climatice

Studiul, cunoscut ca „Indexului Verde al Oraselor din Europa”, a evaluat opt aspecte: emisiile de dioxid de carbon (CO2), energia, cladirile, transporturile, apa, deseurile, folosirea terenurilor, aerul si guvernanta „verde”.

Din punct de vedere al CO2, un oras european emite, in medie, 8,5 tone per locuitor, anual. Cel mai performant oras, din acest punct de vedere, s-a dovedit a fi Oslo, care are doar 2,5 tone de emisii de CO2 per locuitor, anual.

Statele est-europene se situeaza in partea inferioara a clasamentului, atat din cauza investitiilor reduse in protectia mediului, ca urmare a valorii scazute a produsului intern brut, cat si din cauza atentiei insuficiente pentru schimbarile climatice ale deceniilor trecute.

Bucurestenii risipesc 50% din cantitatea de apa distribuita

In clasamentul general al celor 30 de orase europene, capitala Romaniei s-a clasat pe locul 28. Bucurestiul a prezentat rezultate asemanatoare cu Sofia si Kiev.

Unul dintre semnalele de alarma indicate de studiu vizeaza faptul ca bucurestenii folosesc mai multa apa decat au nevoie. Aceste pierderi sunt echivalente cu 50% din cantitatea de apa distribuita in Capitala.

In ceea ce priveste clasamentul pe categorii, Bucurestiul a ocupat tot pozitiile din urma:
– categoria emisii CO2 – locul 24
– categoria Energie – locul 23
– categoria Cladiri – locul 21
– categoria Transporturi – locul 28
– categroria Apa – locul 28
– categoria Deseuri si Folosirea terenurilor – locul 28
– categoria Aer – locul 27
– categoria Guvernanta „Verde”- locul 30.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.