Centrul 8ª Avenida distins in cadrul premiilor „ICSC Awards” 2009

0
859

8a-avenida.jpg8ª Avenida, centrul comercial Sonae Sierra din S. Joao da Madeira, Portugalia, a fost distins cu premiul de Excelenta al Consiliului International al Centrelor Comerciale (ICSC) la categoria „Noi Dezvoltari: Medium”, in cadrul ceremoniei de decernare a premiilor ICSC European Shopping Centre Awards 2009.

Inaugurat in septembrie 2007, 8ª Avenida aduce o noua dimensiune ofertei de shopping din regiunea S. Joao da Madeira. Pe langa cele 133 de magazine – inclusiv un supermarket si 14 restaurante, cu o suprafata totala inchiriabila (GLA) de 28,268 m2 – centrul pune la dispozitia clientilor sai 1,700 de locuri de parcare gratuita. 8ª Avenida deserveste o populatie de peste 300.000 de locuitori ai zonelor aflate la circa 20 de minute distanta, conceptul sau arhitectural bazandu-se pe normele regionale din S. Joao da Madeira, cu accent pe industria de moda sau palarii, stabilind astfel o legatura emotionala cu comunitatea locala.

Consiliul International al Centrelor Comerciale (ICSC) este cea mai vasta organizatie la nivel global in ceea ce priveste industria centrelor comerciale, cu peste 75.000 de membri in 80 de tari. Premiile „ICSC European Shopping Centre Awards”, sunt decernate in cadrul Conferintei Anuale Europene a asociatiei, care a avut loc anul acesta la Barcelona, si sunt cele mai prestigioase premii ale sectorului de centre comerciale, onorand anual cele mai bune proiecte de dezvoltare ale industriei din Europa, pe baza selectiei realizate de un juriu format din specialisti de talie internationala ai domeniului.

Principalii vorbitori ai Conferintei Europene ICSC au impartasit viziunea proprie asupra climatului economic actual resimtit in acest sector. Gazda, Gerard Groener, CEO al Corio Nederland Retail, una dintre cele mai importante companii de investitii imobiliare din Europa, a explicat faptul ca, din pespectiva sa, sectorul financiar va permite economiei globale sa iasa din recesiune, fapt care, in mod probabil, nu se va intampla pana dupa 2010. El a punctat de asemenea provocarile enorme cu care se confrunta industria in ceea ce priveste restructurarea si repozitionarea, ceea ce inseamna ca acele companii care pariaza pe inovatie si dezvoltare durabila vor avea o capacitate sporita de a trece peste aceasta recesiune.

Sonae Sierra (www.sonaesierra.com) este specialistul international in centre comerciale, pasionat de a aduce inovatie si entuziasm in industria centrelor comerciale. Compania detine 51 de centre comerciale in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia, cu o suprafata totala de inchiriat de peste 2,1 milioane de metri patrati. Sonae Sierra are 13 proiecte in dezvoltare si 11 proiecte noi in diferite faze de finalizare, cu o suprafata totala de inchiriat de 1.1 milion de metri patrati. In anul 2008, centrele Sonae Sierra au primit peste 429 de milioane de vizitatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.