Cercetatorii vor marirea „taxelor verzi”

0
569

Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) a prezentat, ieri, in cadrul unei conferinte internationale care a avut loc la Oslo, Norvegia, un raport ingrijorator privind schimbarile climatice. Secretarul general al acestei organizatii, Angel Gurria, a spus ca perspectivele asupra starii mediului sunt sumbre.

Raportul se refera la urma-torii 22 de ani si a fost intocmit de specialisti din cele 30 de state membre ale OCDE. Cercetatorii recomanda statelor lumii sa-si inaspreasca politicile de mediu, marind „taxele verzi”, prin care sa incurajeze promovarea si folosirea tehnologiilor curate.

Tarile bogate sunt sfatuite sa ajute tarile in curs de dezvoltare sa reduca poluarea, furnizandu-le tehnologie si consiliere in domeniu. „Lumea trebuie sa devina constienta ca este necesar sa actionam impreuna, cat inca mai avem timp, impotriva poluarii si a schimbarilor climatice. Altfel, vom plati cu varf si indesat toate ezitarile care ne impiedica acum sa ne inrolam in lupta impotriva incalzirii globale”, a spus presedintele OCDE, Angel Gurria.

Politici de mediu mai stricte
Raportul OCDE in-clude o paleta larga de masuri pri-vind protejarea mediului incon-ju-rator si prevenirea cresterii nivelului marilor si oceanelor. Energiile regenerabile, conservarea ecosistemelor din intreaga lume, carburantii, agricultura si pescuitul au constituit, de asemenea, unele dintre cele mai importante puncte analizate si prezentate in paginile acestui raport, care reprezinta, de fapt, un semnal de alarma tras de statele membre OCDE.

„Avem nevoie, in acest mo-ment, de politici de mediu indraznete, prin care sa evitam costurile uriase pe care ar urma sa le platim daca nu actionam acum, prin toate mijloacele, impotriva in-calzirii globale”, a mai spus Angel Gurria, citand raportul OCDE.
Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.