Comisarii de mediu impart «cu generozitate» amenzi primariilor

Comisarii de mediu impart «cu generozitate» amenzi primariilor

Comisarii Garzii de Mediu continua sa dea amenzi primariilor pentru ca nu-si gestioneaza gunoaiele cum scrie in legislatie. Ultima amenda a fost aplicata la Copalau.
„Cu 3.000 de lei am sanctionat unitatea administrativ teritoriala Copalau. Sunt, in ultimele patru luni, peste 10 primarii sanctionate cu amenzi intre 3.000 si 10.000 de lei, pentru deficiente in gestionarea deseurilor”, a declarat Rodica Zelinca, comisarul sef al Garzii de Mediu Botosani.
Sefa acestei institutii spune insa ca circa 95 la suta dintre primarii au incheiat contracte cu operatorii de salubrizare autorizati, insa chiar si dintre acestea unele sunt lovite de amenzi pentru ca gunoaiele zac aruncate la intamplare. Cu alte cuvinte, autoritatile locale din mai multe localitati ale judetului nu gasesc solutia pentru a-si rezolva problema salubrizarii.
„Nu au o explicatie precisa. Spun ca deseurile au fost abandonate in acel moment, chiar inainte de a le gasi noi. Asta desi, noi mergem, de exemplu, pana la Flamanzi, le dam termen sa ridice gunoaiele, dar cand ne intoarcem pe acelasi traseu le gasim tot acolo”, mai spune sefa Garzii de Mediu. (Aurora Dimitriu)

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,343FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente