Controlul poluarii mediului in zona de granita Romania – Republica Moldova

padureFundatia Corona Iasi a demarat in luna septembrie 2008 proiectul „Controlul poluarii mediului in zona de granita Romania – Republica Moldova”. Proiectul are un buget total de 554 550 si se va desfasura in perioada septembrie 2008 – noiembrie 2009. „Controlul poluarii mediului in zona de granita Romania – Republica Moldova” este un proiect finantat de Uniunea Europeana prin Programul de Vecinatate Romania – Republica Moldova, Phare CBC 2006. Proiectul este implementat in parteneriat cu Asociatia Obsteasca Cutezatorul -Falesti- Republica Moldova.

Scopul proiectului este de a contribui la intensificarea colaborarii transfrontaliere in controlul poluarii mediului, in zona de granita Romania – Republica Moldova, pentru asigurarea unei dezvoltari socio-economice durabile.

Ca obiectiv specific proiectul urmareste dezvoltarea capacitatii de interventie, in context transfrontalier, a structurilor de mediu in monitorizarea factorilor de mediu – aer si apa – in zona de granita Romania – Republica Moldova.

Principalele activitati ale proiectului constau in: organizarea sesiunii bilaterale „Controlul Poluarii Mediului” , realizarea infrastructurii de monitorizare a factorilor de mediu – Laborator mobil de mediu, realizarea controlului poluarii in zona de granita prin monitorizarea factorilor de mediu aer si apa, stabilirea sistemului comun de control al poluarii mediului, derularea unei campanii de informare publica (prin distribuirea de materiale informative si mijloace mass-media) cu impact in zona transfrontaliera Romania – Republica Moldova.

Rezultatele estimate ale proiectului vor fi: un Laborator mobil de mediu pentru monitorizarea factorilor de mediu – aer (inclusiv zgomot) si apa, 40 de reprezentanti ai ONG-urilor de mediu si specialisti de mediu din cadrul autoritatilor de mediu instruiti cu privire la mecanismul monitorizarii factorilor de mediu, 30 de reprezentanti ai autoritatilor de mediu si a ONG-urilor de mediu din regiunea de granita participanti la elaborarea sistemului comun de control al poluarii, cresterea cu 10% a gradului de informare a publicului din zona vizata cu privire la impactul activitatilor antropice si industriale asupra aerului si a apei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *