Copiii si ecologia

Am fost recent intr-o gradinita de copii unde am avut surpriza sa constat ca in invatamantul prescolar se desfasoara, totusi, activitati cu specific ecologic.
73170639.jpg
Grupele de copii sunt impartite in centre de activitate, iar stiinta si ecologia isi au locul lor de cinste. Intr-un colt, doi copii ingrijesc o planta udand-o si sapandu-i pamantul; alti doi planteaza cateva seminte in speranta ca in scurt timp vor vedea fructul muncii lor. Pe fetele lor se citesc multumirea si bucuria ca manutele lor aduc ocrotire si speranta.

In fiecare saptamana, educatoarele desfasoara activitati cu teme ecologice, antrenand copiii in diverse actiuni. De exemplu, saptamana trecuta, prescolarii au adunat toate gunoaiele din curtea gradinitei, dupa ce educatoarea le-a explicat importanta mentinerii unui mediu curat.

Curtea gradinitei de copii este si ea organizata pe arii curriculare, avand pana si o mica gradina zoologica unde copiii pot ingriji in voie animalele. Ancuta, cea mai balaie dintre copiii grupei mici, denumita generic Albinutele, a avut ca sarcina hranirea celor cateva potarnichi adoptate de gradinita, impreuna cu un catel schiop si cateva mate lenese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *