Csabi este „regele” hotilor de la Zoo

0
270

Cel care si-a atras aceasta porecla este o maimuta din specia babuinul galben. Multi dintre vizitatorii Gradinii Zoologice din Noua i-au cazut victime si au ramas fara telefoanele mobile sau aparatele de fotografiat.regele hotilor

Se numeste Csabi, are 11 ani si s-a nascut in Africa. A fost „adoptat” de un brasovean care l-a trecut oceanul si l-a adus acasa. Cand a mai crescut, omul a fost nevoit sa-i caute o alta casa. Si i-a gasit: Gradina Zoologica.

Animalul s-a adaptat in noul sau camin si, simpatic fiind, a atras atentia vizitarilor. Curiosii s-au apropiat de gratiile custii si nu au rezistat sa nu-l fotografieze. A fost momentul in care babuinul a inceput sa-si arate maiestria de hot.

Fura din curiozitate

„Este foarte curios. Daca cineva se apropie prea tare de grilaj, sigur ramana fara aparat foto sau telefon mobil. In cei circa 11 ani de cand este la Zoo, Csabi a furat zeci de telefoane mobile, aparate foto, palarii, ochelari de soare sau de vedere, bandane, lanturi de aur sau a smuls fire de par din capul oamenilor. A mai luat uneori si carti sau caiete de la elevii”, spune Ion Brumar, de 29 de ani, medicul veterinar al Gradinii Zoologice.

Barbatul spune ca atunci cand ia un obiect, Csabi, ca de altfel toate maimutele, il gusta, sa vada daca nu cumva este comestibil. „Daca nu prezinta interes, il arunca, fiindca maimutele se plictisesc foarte repede. Forta cu care smulge obiectele de la vizitatori este foarte mare si in multe cazuri oamenii au fost zgariati sau muscati. Tocmai de aceea recomandam tuturor sa nu apropie de grilaj, fiindca maimutele sunt agresive si sa respecte panourile de avertizare „, spune Ion Brumar.

Capul familei

Csabi si-a intemeiat la Zoo si o familie. Alaturi de el traiesc „sotia”, Cheetah, si cei trei pui ai lor, femelele Andreea si Grasa si masculul Paxi. Csabi este stapanul tuturor, mascul dominant, iar atunci cand fura cateva ceva, imparte „prada” si cu ceilalti. Ultima „captura” a fost o palarie. Dupa ce s-a plictisit de ea, a intrat „pe fir” Cheetah, care si-a pus palaria pe cap, apoi si-a facut din ea fustita.

Familia de babuini a atras atentia vizitatorilor, care s-au amuzat teribil de nazdravaniile lor. „Sunt foarte dragalase si haioase si numai cand spui -maimuta- te pufneste rasul. M-a distrat ca una dintre ele avea fustita pe ea”, a spus Ramona Birda, de 31 de ani vizitatoare.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.