Cum “agatau” animalele preistorice

Cateva creaturi preistorice si-au dezvoltat organe corporale complicate pentru a-i atrage pe membrii de sex opus, potrivit unor noi cercetari citate de BBC.animale preistorice

Anterior, unii oameni de stiinta au spus ca aripile le ajutau sa-si regleze temperatura corpului, iar crestele de pe cap le permiteau reptilelor zburatoare sa se ghideze in timpul zborului. Un studiu recent arata ca aceste parti ale corpului au devenit atat de mari din cauza competitiei sexuale.

Exercitau atractie

Unele dintre animalele preistorice analizate de catre cercetatori sunt pterozaurii – reptile zburatoare care au disparut pe vremea dinozaurilor.

Studiul sugereaza ca marimea relativa a crestei pe care o aveau acestia pe cap, prin comparatie cu dimensiunea corpului, era prea exagerata pentru a fi jucat un rol de control al temperaturii corporale sau al zborului.

Oamenii de stiinta au asemuit aceste inzestrari ale animalelor preistorice cu cozile paunilor.

Masculii Pteranodon ar fi concurat unii cu ceilalti in batalii pentru a-si asigura dominatia, folosindu-se de creste intr-o maniera asemanatoare animalelor care se lupta cu coarnele. Sau femelele si-ar fi ales partenerii dupa marimea crestei, asa cum femelele paun aleg masculii care-si etaleaza penajul din coada.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,167FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente