Cum ii invatam pe copii sa gandeasca ecologic

copii.jpgCum ii invatam pe copii sa gandeasca ecologic

Luarea unor decizii corecte pentru a proteja mediul inconjurator si formarea unei gandiri in spirit ecologic sunt procese de educare de lunga durata, care pot incepe de la o varsta frageda. Cel mai important pentru copiii dumneavoastra este sa le oferiti un exemplu bun in ceea ce priveste dragostea pentru planeta in care traim.
De asemenea, mai exista si alte metode de a incepe sa va educati copiii sa pretuiasca mediul inconjurator in viata de zi cu zi:
Arte si abilitati: Rezervati-va timp pentru a va gandi impreuna, consultati o carte de la biblioteca sau navigati pe Internet pentru a gasi activitati distractive ce implica refolosirea resurselor. Invatati-i sa fie precauti in ceea ce priveste cantitatea de hartie pe care o folosesc si prin arte sau lucru manual (n.n.) sa o refoloseasca de fiecare data cand au aceasta posibilitate!

Plimbari: Oricand este posibil, iesiti la plimbari. Nu numai ca este benefic pentru mediul inconjurator, dar le va asigura copiilor un mod de viata sanatos. Organizati plimbari impreuna cu vecinii, explicati-le copiilor de ce iesiti impreuna la plimbare!

Sursa: http://ecochildsplay.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *