Cum sa avem un computer verde

1
496

Sfaturi despre cum sa va aveti computere „verzi”, eficiente din punct de vedere energetic si care sa nu afecteze mediul inconjurator.
computer verde

Cei mai multi dintre noi s-au obisnuit sa tina deschis calculatorul pe tot parcursul zilei, indiferent daca il folosesc sau nu, si de multe ori, chiar pe timpul noptii cand dorm. Din pacate, acest comportament aduce gauri atat in buget cat si in stratul de ozon.

1. Inchideti computerul cand nu il folositi. Asigurati-va ca setarile de salvare a energiei din sistemul vostru de operare sunt corecte. Si mai bine ar fi sa il scoateti complet din priza cand nu il folositi, atat pe el cat si accesoriile sale, intrucat acestea consuma energie chiar si atunci cand sunt in stand-by.

2. Incercati sa aveti cat mai multa grija de computer, pentru ca acesta sa dureze in timp cat mai mult. Daca are probleme, incercati intai sa reinstalati sistemul, sa il reparati sau sa il modernizati, decat sa optati pentru cumpararea unuia nou.

3. Cand vine timpul pentru un nou computer, explorati politicile de mediu ale producatorilor. Apple, Dell si Asus sustin ca sunt lideri ai calculatoarelor verzi. Exista chiar computere care au periferice biodegradabile.

4. Daca aveti un site sau niste pagini pe internet, sa va amintiti ca fiecare fotografie necompresata si fiecare cod scris prost are un impact direct asupra mediului si al timpului necesar pentru incarcare.

5. Cand vreti sa scapati de electronicele nedorite, puteti sa le reciclati fie intacte – adica sa le dati altor oameni spre folosire, fie sa le duceti la unitati speciale de reciclare a deseurilor electrice si electronice. Statul vine in ajutorul nostru prin organizarea campaniilor de reciclare, cand puteti sa va duceti echipamentele doar pana in spatele casei. De acolo, se ocupa companiile responsabile.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.