Cum se face „Update pentru Natura”?

In luna septembrie 2010 compania Debo.ro, magazin online de electronice si electrocasnice, a lansat proiectul „Update pentru Natura”.

Cu ajutorul clientilor sai si a voluntarilor, Debo.ro va planta in luna noiembrie aproximativ 10.000 de copaci.

Impadurirea se va realiza in data de 13 noiembrie 2010, pe o suprafata de 2 ha, la Filea de Jos, judetul Cluj. Copacii provin de la clientii magazinului online care au bifat optiunea „Da, doresc ca Debo.ro sa planteze Gratuit un arbore pentru mine!” in momentul in care au facut o comanda. Astfel, fara a plati nimic suplimentar fata de produsul comandat, au decis ca Debo.ro sa planteze un copac in numele lor.

„Ideea de la care a pornit proiectul a fost cea de a compensa efectele nocive pe care punerea in functiune a echipamentului electric le poate avea asupra mediului, efecte de care, de multe ori, nici nu ne dam seama. Consideram ca este responsabilitatea noastra, atat a Debo.ro, in calitate de magazin care comercializeaza produse electronice, cat si a utilizatorilor, cei care folosesc aceste produse, sa oferim mediului ceva in schimb” sustine Alina Vicol, Specialist PR Debo.ro.

Compania considera proiectul „Update pentru Natura” un succes datorita impactului sau. „Majoritatea clientilor nostri s-au aratat incantati de acest proiect si vor sa stie daca si cand vom face astfel de actiuni in restul tarii. In plus, faptul ca utilizatorii cunosc alternativa unor actiuni prin care pot proteja mediul, reprezinta pentru noi un motiv de bucurie. Acesta este si scopul final al acestei campanii: dorim ca fiecare sa faca ceva pentru a proteja mediul, fie ca planteaza, recizleaza, foloseste materiale ecologice sau colecteaza deseuri. Fiecare are propriul sau mod prin care decide sa protejeze mediul. Important este sa faca ceva. Noi am decis sa plantam” mai adauga specialistul PR al companiei Debo.ro.

Debo.ro isi propune sa continue campania „Update pentru Natura” si in 2011. „Cu ajutorul clientilor nostri si a voluntarilor, dorim ca anul viitor sa creem noi zone verzi in judetele Iasi si Ilfov. Experienta plantarii din 13 noiembrie ne va fi extrem de utila in decizia de a continua proiectul in varianta actuala” arata Alina Vicol, Specialist PR Debo.ro.

De asemenea, Debo.ro isi ia angajamentul ca va proteja copacii plantati, pentru ca padurea sa poata ajunge la maturitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *