Cursuri de atestare pentru „Casa Verde”

0
320

Firmele de instalatii care doresc sa participe la licitatiile organizate de primarii sau de consilii locale in vederea intrarii in programul „Casa Verde”, pot sa urmeze cursuri de atestare, potrivit Ministerul Mediului.
casa verde
Academia Romstal organizeaza in aceasta perioada astfel de sesiuni, pentru a ajuta firmele doritoare sa se familiarizeze cu noile concepte, potrivit Agerpres.

Cursurile se desfasoara in Bucuresti, Craiova, Deva, Targu Mures, Suceava si Constanta. In cele doua zile de training, specialisti in domeniu prezinta cursantilor modelele de panouri solare sau de pompe de caldura, precum si caracteristicile tehnice principale ale acestora.

Potrivit specificatiilor ce se regasesc in noul program „Casa Verde”, pentru a fi eligibile in cadrul licita-tiilor, firmele de instalatii trebuie sa indeplineasca anumite conditii, de la asigurarea unei garantii de trei ani a sistemelor de incalzire pana la detinerea de personal specializat si instruit de catre furnizorul de echipamente pentru montajul acestora.

Programul „Casa Verde”, in forma aprobata de ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, beneficiaza de un buget de 310 milioane de lei, bani incasati de Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) din taxa de poluare auto.

Subventia pentru proiectele de inlocuire a sistemelor clasice de incalzire cu cele care utilizeaza energii regenerabile este de maximum 70% din valoarea totala.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.