Defrisari! „Crima” in padurile din Dragomiresti si Manesti

Defrisari! „Crima” in padurile din Dragomiresti si Manesti

Zeci de hectare de paduri private au fost taiate la ras, in unele cazuri, proprietarii nestiind de disparitia lor. Oamenii din zona se tem sa vorbeasca de frica sa nu li se fure si lor padurile, insa toti ni-i „recomanda” pe padurari si pe oamenii lor ca fiind cei care defriseaza padurile.

Se fura ca in codru. Se fura codrul cu totul. Padurile, cele care ne fac aerul respirabil, dispar vazand cu ochii. Mafia lemnelor capata amploare iar politistii au mainile legate pentru ca legislatia romaneasca nu le da dreptul sa ii arunce la inchisoare pe hoti pentru „crimele” pe care le comit, adesea, pentru cateva sute de lei.

Zonele in care padurile dispar vazand cu ochii sunt localizate in comunele Dragomiresti si Manesti. „Se taie foarte mult in Padurea Dealu Mic, intre Hanul Logofatului si Islazul Hula care apartine de satul Ungureni, comuna Manesti. Aceasta e taiata de padurarul Ion Prodan. Taie cate 4-5 carute, le depoziteaza in spatele poligonului de tragere al armatei romane si cand are comanda, se duce si ia. Alt padurar, Dragos Moraru taie deasupra Islazului Hula, comuna Manesti iar acesta depoziteaza gramezi de frunze in cantonul care apartine Ocolului Silvic Sturzeni, de care vede padurarul poreclit Puiu. Acestia din urma s-au certat foarte rau, se injura pe unde se intalnesc”, povesteste un satean care a dorit sa ramana sub anonimat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *