Directia Silvica si Agentia pentru Protectia Mediului Botosani au demarat campania „Luna plantarii arborilor”

Directia Silvica si Agentia pentru Protectia Mediului Botosani au demarat campania „Luna plantarii arborilor”

Directia Silvica si Agentia pentru Protectia Mediului au demarat campania „Luna plantarii arborilor”, ce a inceput pe 15 martie si se va incheia pe 15 aprilie. Cele doua institutii vor derula mai multe activitati pentru cresterea suprafetei impadurite a judetului Botosani.

Pe 15 martie a demarat actiunea de impadurire a 26 de hectare de teren din fondul forestier administrat de Directia Silvica, pe 87 de hectare se vor face completari in plantatiile mai vechi, iar pe 4 hectare se vor face plantari pentru refacerea dupa calamitati.
Gabriel Amitrului, directorul Directiei Silvice, a declarat ca pentru voluntarii care vor sa planteze copaci in aceasta perioada a pastrat doua terenuri si cateva mii de puieti. „Am pastrat doua santiere, unul la Vorona, spre lunca Siretului,de 1,8 hectare si 9.000 de puieti, si celalalt in zona Dorohoiului, un hectar si 5.000 de puieti, pentru voluntari de la scoli, licee, ONG-uri”, a declarat Amitrului.

„Noi vom trimite lista voluntarilor la Directia Silvica pentru a se sti cu cine actionam. Este vorba despre elevi de la Colegiul National Mihai Eminescu, de la Liceul de Stiinte ale Naturii Grigore Antipa, Scoala 11, Scoala 10, precum si scoli din Dorohoi, Darabani si Flamanzi”, a declarat si Dana Boariu, director executiv Agentia pentru Protectia Mediului.
Potrivit sefei APM, in judetul Botosani exista si unele rezervatii naturale preluate in custodie de Directia Silvica, cum ar fi Padurea Tudora, Padurea Ciornohal, Arinisul de la Horlaceni, si Fagetul secular de la Stuhoasa.
„Suprafata totala a acestora este de 261 hectare. De asemenea, Padurea Tudora, Padurea Ciornohal si Padurea Vorona fac parte din Reteaua Ecologiga Europeana Natura 2000”, a completat Boariu.

In primele doua saptamani din aprilie va avea loc o actiune de impadurire la Dorohoi pe un teren degradat administrat de Primarie, in cadrul programului „Romania prinde radacini”. In acest proiect, Directia Silvica va dona Primariei Dorohoi 8.500 de puieti. Apoi, intre 2 si 4 aprilie, la Vorona, Directia Silvica si E.ON Romania vor face plantari de copaci.
Fondul forestier actual al judetului Botosani este de 56.333 hectare, adica 11,5% din suprafata judetului.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente