Echipa „Plantam fapte bune in Romania” va derula actiuni de plantare in judetul Satu Mare sambata, 31 martie

Echipa „Plantam fapte bune in Romania” va derula actiuni de plantare in judetul Satu Mare sambata, 31 martie

Echipa „Plantam fapte bune in Romania” va derula actiuni de plantare in judetul Satu Mare sambata, 31 martie. Asociatia cheama voluntarii, societatea civila, publicul larg, autoritatile si mediul privat din Satu Mare pentru a se implica in protejarea si cresterea de paduri in judetul nostru.
„Plantam fapte bune in Romania” isi propune sa creasca suprafata impadurita din tara noastra, sa implice publicul larg intr-o initiativa de anvergura in beneficiul comunitatii si sa valorifice prin impadurire terenurile agricole degradate, contribuind la prevenirea alunecarilor, a desertificarii sau inundarii.
In Satu Mare sunt programate plantari pe o suprafata de 7 hectare, in localitatea Ardud. Este bine de stiut ca aceasta suprafata fusese acoperita cu padure pana in anii 1940, dar in timpul regimului comunist copacii au fost taiati. In aceasta primavara se reimpadureste o suprafata de 7 hectare, iar in sezonul urmator ea va fi completata cu inca 7 hectare. Speciile plantate vor fi stejar si frasin.
Echipa “Plantam fapte bune in Romania”, va invita sa-i sprijiniti vineri 30 martie, respectiv sambata 31 martie, ora 10, pentru a pune bazele unei paduri in localitatea Ardud. Plantarea va avea loc pe o suprafata de aproximativ 7 ha, unde vor prinde radacini 20.000 de puieti.

Traseu: La iesirea din Ardud, faci dreapta spre 195A Ghirisa. Te va intampina cate un afis care te va indruma spre destinatia ta. Vei merge 2 km dar vei vedea ca va merita. Drumul dureaza aproximativ 15-20 de minute.
Persoana de contact pentru locul de plantare:
Natalia Achim, coordonator judet Satu Mare, +40 727 301 388
Claudia Donca, coordonator judet Satu Mare, +40 742 237 842

“Plantam fapte bune in Romania” a colaborat in judetul Satu Mare cu Consiliul Local Ardud, care a aprobat prin hotarare punerea la dispozitie a terenului si pregatirea acestuia in vederea reimpaduririi. De asemenea, Ocolul Silvic Ardud a realizat proiectul tehnic in vederea identificarii speciilor de puieti de copaci potriviti pentru terenul ales si va pune la dispozitie necesarul total al acestora. Specialistii Ocolului Silvic vor face si un instructaj privind plantarea cu voluntarii care se vor alatura actiunii.
„Plantam fapte bune in Romania” este o initiativa a societatii civile tinere din Romania, bazata pe voluntariat si este programata a se derula pe o perioada de 5 – 7 ani. „Plantam fapte bune in Romania” si-a propus actiuni de constientizare, cartografiere si plantare pe terenuri care in prezent nu sunt incluse in fondul forestier, monitorizarea plantarilor si efectuarea de lucrari de intretinere pana la reusita finala. In aceasta perioada se urmareste plantarea a 300 de ha si intretinerea acestora. Anul trecut, primul de activitate, „Plantam fapte bune in Romania” a mobilizat aproape 2500 de voluntari, cu ajutorul carora au fost plantati in jur de 46.200 de copaci pe 16,3 hectare de teren.
Initiatorul si reprezentantul legal al miscarii este Asociatia EcoAssist, cea care a adus in Romania si a organizat prima campanie “Let’s Do It, Romania!”.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente