Eco – industrie: 1 din 3 proiecte vor fi destinate investitiilor in energia solara

page_25_logopage1.jpgIn urma unui studiu publicat in data de 17 iunie de reteaua Ecoterritoires, dupa 18 luni de analiza, din cele 2000 de intreprinderi care utilizeaza “cleantechs” si “ecoindustrie” sondate, 161 aveau un proiect de investitie “verde” in Franta, adica mai mult de 8%, si aceasta in ciuda crizei conjuncturale.

Prezentat cu ocazia Salonului Energiilor Alternative de la Paris, acest studiu prezinta “analiza potentialului de dezvoltare a fiecarei filiere a cresterii verde in materie de investitii si de creare de locuri de munca” , a explicat aceasta retea care cuprinde 9 parteneri regionali si vizeaza ajutorarea intreprinderilor implicate  in favoarea dezvoltarii durabile.

Dintre 122 de proiecte de investitii  “verzi” analizate de Ecoterritoires, 29% dintre ele au in vedere filiera solara; 16% ii revin energiei din biomasa, in timp ce 15 % privesc eco-constructia.  “Dezvolatarea energiei eoliene este la relanti mai ales in fata incertitudinii operatorilor pe capitolul energie eoliana din textul Grenelle 2, ca o incetinire pasagera a proiectelor fotovoltaice datorat punerii sub semnul intrebarii a rascumpararii pretului electricitatii reexaminat de catre Stat. Este de notat ca noua introducere de maniera vizibila pe piata a relansat acest sector.” observa reteaua.  

In timp ce 65% dintre proiecte legate de energia solara au in vedere comercializarea, mentenanta si instalarea ei, proiectele legate de biomasa sunt in mod esential legate de producerea de energie in proportie de 74%, observa studiul. Activitatile logistice reprezinta de altfel 13%  dintre proiectele de implantare legate de energia solara sau 34% pentru eco-constructii.

Studiul arata o porporsie mare in provincie : 35,2% luate in calcul in regiunea Ron-Alpi, 27% in Tinuturile Loarei, 27,9% in Insula Cetatii. Printre altele, 30 % dintre proiectele de investitii ar fi de origine straina. Studiul arata ca 41% dintre acestea sunt de origine germana, ( in mod special pentru filiera solara). Restul Europei isi imparte aproape 30% dintre proiecte de investitii straine in timp ce 11% sunt de origine chineza. Din punct de vedere al crearii locurilor de munca : 122 proiecte de investitii, 70% prevad crearea a cel putin 5 locuri de munca, in primul an al instalarii lor, iar 25% prevad crearea intre 5 si 20 de locuri de munca pe aceeasi perioada.   

www. Actu-environnement.com

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,189FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente