ECOREG -proiectul de sustinere a aplicarii principiilor ecosistemelor industriale in dezvoltarea regionala

Proiectul LIFE07 ENV/RO/000690 – “Aplicarea principiilor ecosistemelor industriale in dezvoltarea regionala” – ECOREG va fi lansat in data de 26 februarie 2009, in Sala de conferinte “Ciprian Porumbescu” din Palatul Administrativ Suceava.
mediu
Acest proiect face parte din programul LIFE+ finantat de Comisia Europeana, Ministerul Mediului, INCD ECOIND Bucuresti, Asociatia Grupul Ecologic de Cooperare GEC Bucovina (Suceava) si compania britanica International Synergies Ltd. (promotorii Programului National de Simbioza Industriala).

Gestiunea resurselor este deja un program national in Marea Britanie, determinand in primele 30 de luni reducerea emisiilor de CO2 cu 2,55 milioane tone si a consumului de apa cu 2,5 milioane m3 si revalorificarea a 2,5 milioane tone deseuri, economisindu-se astfel 5,1 milioane tone materii prime. De asemenea, proiectul a avut ca rezultat crearea de locuri de munca prin dezvoltarea de activitati economice sustenabile. Programul a adus si beneficii economice importante pentru membrii sai, prin cresterea veniturilor membrilor cu 140 milioane euro si reducerea costurilor de operare cu 110 milioane Euro.

Preocuparile pentru mediu, care presupun uneori costuri semnificative, sunt transformate in surse de beneficii prin actiunea coordonata a mai multor operatori economici si a comunitatilor locale. In contextul crizei economice, proiectul ECOREG se constituie intr-o initiativa indreptata spre mentinerea locurilor de munca si dezvoltarea de activitati economice sustenabile.

Sursa: Ministerul Mediului

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,205FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente