Edilii din judet, “satui” de spatii verzi

Edilii localitatilor din Alba considera probabil existenta spatiilor verzi in localitatile pe care le conduc, drept un moft, care nu trebuie luat in seama, uitind se pare ca dincolo de aspectul estetic pe care acestea il confera, ele sint vitale in conditiile in care poluarea provocata de traficul auto tot mai intens, si nu numai, este in crestere direct proportionala cu dezvoltarea economica la care toti tind.

Indiferenta sau …lucru de mintuiala

Constatarile de mai sus nu sint deloc gratuite, de vreme ce, desi guvernantii au conceput un program de finantare pentru amenajarea unor astfel de spatii, administratiile locale din Alba, nu s-au sinchisit sa “intinda mina” pentru a primi fonduri in acest sens. Fie ca nu au facut-o deloc, fie ca proiectele in baza carora ar fi trebuit sa vina bani “moca” de din bugetul Ministe- rului Mediului, au fost facute de mintuiala.

Aiudul, exceptia ce intareste regula

Si ca mai intotdeauna exista exceptia care intareste regula: doar una dintre cele 78 de unitati administrative din judet, se va “inverzi” pe bani guvernamentali. Este vorba de municipiul Aiud, care “se pierde” printre cele 102 localitati din tara, pentru care guvernul a aprobat miercuri proiectele depuse in cadrul Programului National de imbunatatire a calitatii mediului prin crearea de spatii verzi in localitati. De mentionat faptul ca, “exceptia ce intareste regula”, respectiv, administratia locala din municipiul Aiud va primi, in baza proiectului selectat miercuri de comisia de analiza a ministerului de resort, suma de 64.913 lei pentru amenajarea intersectiei dintre str. Morii cu str. Bailor si str. Korosi Csoma Sandor, cu lucrarile aferente zonelor verzi, si mobilier urban.

Citeste articolul integral Edilii din judet, “satui” de spatii verzi inMonitorul de Alba

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente