Elevii Colegiului National „Spiru Haret“ – premianti la proiecte eco

Seminarii de educatie ecologica pentru copii
Elevii Colegiului National „Spiru Haret“ - premianti la proiecte eco

Participarea constanta a Colegiului National “ Spiru Haret“ in Proiectul “ Primavara Scolilor“ este o dovada a faptului ca efortul paleste in fata bunavointei, a spiritului de initiativa si a dorintei de a schimba in bine ceva din existenta noastra.
Elevi cu inima mare se reunesc de fiecare data cu placere pentru a sustine cauza nobila a promovarii si valorificarii unor activitati cu mesaj ecologic.

Clasa a X-a B a acestui liceu bucurestean este un colectiv unit prin prisma acestui imbold inalt al protejarii a ceea ce ne sustine si ne ofera echilibru.
An de an, am capatat experienta, am trait impliniri si dezamagiri, pentru ca, la final, sa ne bucuram de satisfactii pe masura- Colegiul National “Spiru Haret“ obtinand in anul 2011, Premiul al II- lea la nivel de capitala.
„Si noua ne pasa!“ nu este doar un slogan care surprinde participarea la viata comunitatii, ci o ocazie de a marca punerea in practica, peste timp, a unei decizii a marelui ministru Spiru Haret.
Intr-un parteneriat C.N. “ Spiru Haret“ – L.T. “ Mihail Sadoveanu“, 25 de elevi ai clasei a XI-a C insotiti de diriginta lor, prof. Mihaela Inocan si de catre director adjunct, prof. Florin Vlasceanu, coordonatorul proiectului au participat la actiunea de plantare din data de 02.04.2012, organizata si desfasurata in cadrul Directiei Silvice Ilfov, Ocolului Silvic Snagov, U.P.IV Barbosi, u.a.156A% , suprafata de 1,0 ha.
Sub atenta coordonare a dnei inginer Liliana Badea, elevii au luat cu asalt santierul de impaduriri amplasat in trupul de padure Gruianca, in imediata apropiere a localitatii Gruiu, jud. Ilfov.
Cum au trait elevii experienta participarii la “Primavara Scolilor“ am aflat intrebandu-i pe cativa dintre cei care s-au implicat pentru al doilea an consecutiv in acest program. “ Participarea si anul acesta este o experienta placuta alaturi de colectivul format din elevii clasei a X-a B. Iesirile noastre afara, pentru a ne ajuta pe noi sa traim intr- un mediu adecvat au fost si distractive. Imi doresc sa particip si anul acesta, nu atat pentru premii, ci pentru a putea fi alaturi de colegi si de doamna diriginta facand un lucru folositor omenirii. Pe de alta parte, putem face un lucru bun, distrandu- ne in acelasi timp.“, a declarat Olaru Delia Gabriela, eleva in cls.X-a B.
La capitolul castiguri, Mircea Zavate, elev in aceeasi clasa, a enumerat“ Mai mult timp cu clasa si premii scolii, de care ne simtim cu totii mandri.“ Pentru viitor, planurile sunt pe masura. “In viitor, ar fi bine daca mai multe scoli s-ar implica in acest proiect, iar pentru a-i convinge pe elevi, le putem explica ce importanta are mediul inconjurator „ , a subliniat Calota Florin. „Merita sa te implici“ este indemnul pe care elevii Colegiului Spiru Haret il adreseaza tuturor , in efortul colectiv de protejare a mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *