Eveniment marca Institutul „Grigore Antipa” – Ziua Mondiala a Mediului, sarbatorita la 2 Mai

  0
  906
  Plaja Corbu a fost ecologizat?
  Plaja Corbu a fost ecologizată
  Eveniment marca Institutul „Grigore Antipa” - Ziua Mondiala a Mediului, sarbatorita la 2 Mai

  In calitate de custode al Rezervatiei Marine Vama Veche – 2 Mai, Institutul National de Cercetare – Dezvoltare Marina «Grigore Antipa» organizeaza marti, 5 iunie 2012, incepand cu ora 11.00, la Scoala Generala din localitatea 2 Mai, un eveniment dedicat Zilei Mondiale a Mediului.

  Actiunea se desfasoara in colaborare cu Primaria Limanu, Asociatia pentru Pastrarea Traditiilor Intercomunitare in 2 Mai si Vama Veche si Administratia Bazinala de Apa Dobrogea-Litoral.

  „Activitatile vor include o expunere a semnificatiei Zilei Mondiale a Mediului (tema de anul acesta este „economia verde“) si o prezentare a particularitatilor care fac din aria protejata Vama Veche – 2 Mai o zona unica in Romania.

  De asemenea, la aceasta data, membrii Junior Ranger Club (20 elevi, clasele V-VIII) aniverseaza 5 ani de activitate, acest club ecologist fiind infiintat la 5 iunie 2007, la initiativa custodelui rezervatiei. Acestia vor primi sepci si tricouri inscriptionate cu mesaje ecologiste, iar apoi se va merge impreuna pe plaja dintre 2 Mai si Vama Veche pentru o actiune de ecologizare.

  Scopul principal al acestei actiuni este atragerea atentiei turistilor prezenti in zona celor doua statiuni asupra existentei acestei rezervatii unice. Mesajul-cheie este «Fii mai mult decat turist, fii ecologist!», care surprinde cel mai bine intentia custodelui de promovare in zona Rezervatiei Vama Veche – 2 Mai a unui turism «verde», prietenos cu mediul si responsabil”, se precizeaza intr-un comunicat de presa al Institului „Grigore Antipa”.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.