Firmele se pot inscrie in programul „Casa Verde”

0
609

Furnizorii de turbine eoliene si de panouri solare pot depune dosarele la Fondul pentru Mediu pana pe 28 noiembrie. Autoritatile vor stabili, pana pe 20 decembrie, lista firmelor care vor furniza turbine eoliene si panouri solare.
panouri solare
Firmele care doresc sa se inscrie in programul derulat de Ministerul Mediului, prin Administratia Fondului pentru Mediu (AFM), o pot face incepand de astazi pana aproape de sfarsitul acestei luni.

Pentru a fi acceptat in program, instalatorul trebuie sa fie persoana juridica romana si sa aiba ca obiect principal de activitate „lucrari de instalatii electrice si tehnico-sanitare si alte lucrari de instalatii pentru constructii”. De asemenea, companiile interesate trebuie sa aiba toate taxele platite la bugetul de stat, la bugetele locale si la Fondul pentru Mediu.

Potrivit Ghidului de finantare a programului, publicat pe site-ul Fondului pentru Mediu – www.afm.ro , sunt respinse firmele care „sponsorizeaza activitati cu efect negativ asupra mediului”.

O alta conditie prevede obligatia firmei de a acorda garantie si de a asigura lucrari de service pentru sistemul instalat pentru un termen de minimun trei ani.

Lista finala, pe 20 decembrie

Inscrierea in programul de inlocuire a sistemelor clasice de incalzire cu cele care utilizeaza energie din surse regenerabile se face la AFM, cu sediul in Bucuresti. Dosarul depus trebuie sa contina toate documentele care fac dovada indeplinirii tuturor conditiilor prevazute in ghid.

„Lista instalatorilor acceptati in program va fi publicata pe site-ul AFM in jurul datei de 20 decembrie. Incepand de atunci, persoanele fizice isi pot alege firma care sa le monteze panourile solare sau turbinele eoliene”, a declarat ministrul mediului, Attila Korodi.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.