Focsani: Asociatia pentru Conservarea Diversitatii Biologice si elevii din Vintileasca protejeaza “bulbucii de munte”

Focsani: Asociatia pentru Conservarea Diversitatii Biologice si elevii din Vintileasca protejeaza

Intitulat “Noi vrem sa ocrotim bulbucii de munte”, proiectul ONG-ului se apropie de final urmand ca localnicii din zonele in care plantele rare protejate de lege cu numele de “bulbuci de munte” sa primeasca un ghid cu informatii privind protejarea si conservarea acestora.

Proiectul a fost derulat timp de un an de zile de catre Asociatia pentru Conservarea Diversitatii Biologice (ACDB) in colaborare cu Agentia pentru Protectia Mediului, Fundatia pentru Parteneriat si cu Apemin Tusnad.

Practic biologii au infiintat un grup scolar cu care au mers si au studiat starea “bulbucilor de munte”, flori ce se aseamana cu bujorii si au petalele de culoare galbena si portocalie. Acestea sunt protejate de lege si cresc cu precadere in aria protejata “Poiana Muntiorul” infiintata in 2004 si care se intinde pe o portiune de 22 de ha in comuna Vintileasca.

“Perioada de inflorire a bulbucilor de munte este mai -iunie. In urma acestui proiect vom elabora un ghid ce va fi inmanat localnicilor din Vintileasca. Acest ghid va cuprinde date despre cum trebuie protejate, conservate aceste plante”, ne-a declarat Silviu Chiriac, consilier in cadrul Agentiei pentru Protectie a Mediului Vrancea si membru al ACDB.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,548FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente