Gradina Bunicii 2011 – eveniment organizat de Team Work

Gradina Bunicii 2011 - eveniment organizat de Team Work

Miercuri, 20 aprilie 2011 s-a incheiat prima etapa a proiectului “Gradina Bunicii”, eveniment organizat de Asociatia Team Work la care a participat un numar de 100 de tineri voluntari ce au dat o mana de ajutor in vedere amenajarii unei gradini traditionale romanesti in Gradina Botanica din Bucuresti.

Aceasta prima etapa a fost alcatuita dintr-o serie de micro – activitati precum identificarea speciilor si soiurilor de plante prezente in gradinile traditionale romanesti, realizarea unui plan de amenajare a gradinii, decopertarea terenului (excavare) si plantarea unor diverse soiuri de arbusti si pomi fructiferi.

Pe 20 aprilie, in Gradina Botanica, cei 100 de voluntari, alaturi de organizatorii Team Work si personalul gradinii, au ajutat la plantarea unui numar de 18 pomi fructiferi de diverse soiuri (mar, piersic, etc) si la pregatirea terenului in vederea plantarii unor diverse souiri de rasaduri, activitate ce va avea loc pe 3 mai tot in gradina botanica.

“Gradina Bunicii” reprezinta o noua provocare Team Work ce isi propune amenajarea in scopuri formative si eco-educationale, in incinta Gradinii Botanice din Bucuresti, a unei gradini traditionale romanesti in care vizitatorii sa poata cunoaste direct si contextualizat soiuri si varietati de plante cultivate de obicei in gradinile de la tara, un spatiu tot mai putin cunoscut atat copiilor, cat si adultilor din mediul urban. Proiectul a fost lansat pe 1 aprilie 2011 si are o durata de 3 luni.

Proiectul este organizat de Asociatia Team Work in parteneriat cu Gradina Botanica “Dimitrie Brandza” a Universitatii din Bucuresti si finantat de Fundatia pentru Parteneriat in cadrul programului “Spatii Verzi”.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,559FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente