Greenpeace „amendeaza” Nokia si Nintendo

0
701

Nokia si-a pierdut pozitia de lider, cazand 8 pozitii, iar Nintendo s-a clasat pe ultimul loc in cel mai recent ghid al electronicelor ecologice, realizat de Greenpeace. Clasamentul a avut in vedere mai multi factori, printre care programele de reciclare si substantele toxice folosite in produse.

Nokia a coborat in top din cauza ca nu si-a sustinut programul de reciclare, sustine Greenpeace. O inregistrare video a Greenpeace surprinde un utilizator de telefonie mobila intrand intr-un magazin din Argentina pentru a recicla un telefon; clientul a fost refuzat, pe motiv ca telefoanele folosite nu se primesc inapoi, ceea ce contrazice politica declarata a Nokia. Situatii similare au aparut in Filipine, Thailanda, Rusia si India, unde personalul Nokia nu era informat despre programul de reciclare al companiei. Cu aceleasi probleme s-a confruntat si Motorola, care a coborat de asemenea cateva pozitii in top.

Pentru prima oara, Greenpeace a inclus consolele de jocuri in clasament, Nintendo devenind astfel prima companie care nu are nicio certificare in ceea ce priveste protectia mediului. Microsoft a primit 2,7 puncte, acordate doar pentru managementul chimic. Apple a urcat o pozitie, pana pe locul 11, datorita reducerii substantelor chimice toxice folosite la iMac-uri si iPod-uri.

Liderul clasamentului a fost Sony Ericson, care a obtinut 7,7 puncte, din cele 10 posibile. Pe locurile 2 si 3 s-au clasat Samsung, respectiv Sony, care au redus considerabil substantele toxice folosite, a anuntat Greenpeace.

Sursa: Computer World

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.