Iarba “la minut” in Timisoara

Suprafata unui parc a fost acoperita, in numai doua zile, de “covoare verzi”
gazon instant
Timisorenii au asistat la o premiera pentru capitala Banatului. Parcul din cartierul Calea Girocului a fost acoperit, intr-un timp foarte scurt, cu “covoare verzi”.

Locuitorii cartierului Calea Girocului au avut surpriza sa constate ca “peste noapte” in parc a aparut un gazon impecabil, fara sa vada muncitori plantand iarba.

Au vazut, in schimb, muncitori care au intins gazonul pur si simplu, ca pe un covor, pe spatiul care trebuia acoperit cu iarba. Investitia necesara pentru refacerea completa a parcului timisorean apartine unei companii private.

Gazonul unui teren de fotbal, montat intr-o zi

Ovidiu Petrache, reprezentantul companiei care a folosit aceasta metoda la Timisoara, spune ca in opt ore se poate gazona mai mult de jumatate de teren de fotbal. “Se pot face 5000 de metri patrati de gazon intr-o zi de lucru. Este zona verde a unui bulevard”, spune Petrache.

Potrivit acestuia, in Romania sunt numai sase firme care ofera gazon instant. “Gazonul se planteaza pe terenuri speciale care apartin firmelor.

Principala problema este faptul ca rolele sunt extrem de grele”, explica Petrache. La aproximativ un an de la plantare, gazonul poate fi recoltat. Astfel, acesta este decapat si rulat in suluri de diverse marimi, in functie de spatiile pe care trebuie sa ajunga.

“Pentru suprafetele mici se decupeaza placi de diverse dimensiuni, care nu se ruleaza. Terenul pe care se intinde gazonul nu trebuie prelucrat in mod deosebit. Iarba are mult pamant pe radacina, sol in care este ingrasamantul de care are nevoie mult timp”, a mai spus Petrache.

Maximum 15 euro pentru un metru patrat

Pretul unui metru patrat de gazon instant este cuprins intre 5 si 15 euro.

Aceste costuri includ pregatirea terenului, transportul si montarea noului gazon.

Cu cat este mai mare suprafata pe care urmeaza sa fie montat gazonul, cu atat pretul este mai mic, potrivit reprezentantilor companiei care a instalat, in premiera, la Timisoara, gazon instant.

5.000 metri patrati

– de gazon pot fi montati intr-o singura zi.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente