In cadrul programului „Scoala altfel”, echipa“Let’s Do It, Romania”, va derula proiectul intitulat „Scoala Mea e Eco”.

0
647
În cadrul programului "Şcoala altfel", echipa“Let’s Do It, Romania”, va derula proiectul intitulat „Școala Mea e Eco”.
In cadrul programului "Scoala altfel", echipa“Let’s Do It, Romania”, va derula proiectul intitulat „Scoala Mea e Eco”.

In cadrul programului „Scoala altfel”, echipa“Let’s Do It, Romania”, va derula proiectul intitulat „Scoala Mea e Eco”. Astfel, proiectul se bucura de sprijinul si implicarea a 10 scoli din judetul Cluj.

„Scoala mea e Eco” are ca scop promovarea si sustinerea conceptului „Reducem, Reciclam, Refolosim” printr-un set de activitati care se vor derula in perioada 2-6 aprilie 2012. Activitatile desfasurate, atat indoor cat si outdoor, doresc sa implice pozitiv comunitatea in relatia cu mediul inconjurator. Printre activitatile propuse se amintesc: prezentarea interactiva a conceptului „Reducem, Reciclam, Refolosim”, un colaj de filmulete reprezentative si alte activitati interactive precum si o sceneta de teatru forum pentru cei mici si un joc tip „labirint” pentru elevii claselor V-XII ( acestea vor evidentia, in special, primele doua activitati – Reducem si Reciclam). In plus, avem in vedere organizarea unui workshop, in cadrul caruia se vor utiliza preponderent materiale reciclabile, dar si nereciclabile, prin acesta avandu-se in vedere a treia expresie a conceptului – Refolosim.“Se urmareste continuitatea proiectului prin intalniri ulterioare saptamanii „Scoala Altfel” cu elevii scolilor implicate, deoarece doar prin astfel de actiuni se poate creste gradul de constientizare in ceea ce priveste implicarea activa si constanta a comunitatii in relatia cu mediul inconjurator”, a declarat Marius Cobarzan – coordonatorul proiectului la nivel judetean.

Let’s Do It, Romania! face parte din marea echipa Let’s Do It, World! care va implica peste 85 de state la nivel global in perioada 24 martie – 25 septembrie 2012 in cel mai mare eveniment de voluntariat din istoria omenirii. In 2012 Romania organizeaza curatenia nationala in aceeasi zi cu Republica Moldova, Bulgaria si Turcia – 12 mai 2012.

Proiectul are ca si obiectiv final responsabilizarea sociala a comunitatii si constientizarea importantei unui mediu curat. Actiunea de curatenie la nivel national este precedata de diverse activitati si evenimente care pregatesc comunitatea in vederea atingerii scopului proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.