Incepe “Saptamana Mediului Tau”

Ministerul Mediului organizeaza, in perioada 1-6 iunie 2009, serie de actiuni sub titulatura “Saptamana Mediului Tau”, ce vor marca Ziua Mondiala a Mediului, eveniment sarbatorit, anual, pe 5 iunie. In fiecare zi a saptamanii va fi organizata cate o actiune de amploare la care participa atat reprezentanti ai institutiilor de mediu si membri ai ONG-urilor de mediu, cat si voluntari, elevi si studenti preocupati de protectia mediului.
saptamana mediului
De ziua ecologizarii, pe 4 iunie, toate institutiile de mediu din tara anunta organizarea unor actiuni de strangere a deseurilor din parcuri, de pe cursurile apelor sau din padurile amplasate in apropierea marilor orase. In Bucuresti, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, va da startul actiunii de ecologizare a zonei Lacul Morii, eveniment la care sunt asteptati peste 300 de voluntari, reprezentanti ai institutiilor de mediu din zona Capitalei, elevi si membri ai ONG-urilor de mediu.

“Saptamana Mediului Tau” va culmina vineri, 5 iunie, cu Gala de Excelenta pentru Mediu, eveniment organizat la Palatul Parlamentului si la care sunt asteptati peste 400 de invitati din tara si strainatate. Campania debuteaza luni, 1 iunie 2009, cand Ministerul Mediului desfasoara un proiect de informare si educatie ecologica, dedicat atat mediului, cat si copiilor.

“Saptamana Mediului Tau” se incheie, sambata, 6 iunie, la malul marii, cand Regata Mediului propune o intrecere neconventionala intre mijloace de transport ecologice, respectiv biciclete si veliere, traseul fiind Mangalia-Constanta.

TVR 3 sustine campania ,,Saptamana mediului tau”, organizata de Ministerul Mediului. Astfel, luni, 1 iunie, in intervalul 12.00 – 12.45, TVR 3 va transmite in direct, din Piata Constitutiei, un spectacol de divertisment dedicat copiilor, cu muzica, dans,
concursuri si momente comice cu spiridusi. Spectacolul, realizat de o echipa a televiziunii publice, continua pe TVR 3 de la ora 14.00. Totodata, telespectatorii ii vor putea urmari pe cei aproximativ 2000 de copii, membri ai cluburilor ,,Impreuna pentru natura” patronate de Asociatia Ecosophia si elevi din 170 de scoli din Bucuresti, care vor construi din corpurile lor, in Piata Constitutiei, un copac urias. Acest arbore, estimat la peste 8000 de metri patrati, va fi desenat apoi cu creta. Televiziunea Romana va reflecta, de asemenea, evenimentele organizate pe parcursul intregii campanii “Saptamana mediului tau”.

Sarbatorita in fiecare an, pe 5 iunie, “Ziua mondiala a mediului” a fost aleasa de catre Adunarea Generala a Natiunilor Unite in 1972, sa reaminteasca lumii intregi cat de importanta este protectia mediului si folosirea rationala a resurselor naturale. Tot in 1972, s-a infiintat si Programul Natiunilor Unite pentru Mediu (UNEP), care si-a propus ca, in fiecare an, pe 5 iunie, in toata lumea sa fie organizate evenimente care sa atraga atentia opiniei publice asupra mediului, a naturii si a atitudinii pe care fiecare dintre noi trebuie sa o luam, pentru a asigura un viitor omenirii si vietii pe Pamant.

Sursa: TVR

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,163FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente